GENEL

2024 yılında değerlenen meslekler… İşsiz kalmayan meslekler…İşverenler çalışacak eleman arıyor!

Abone Ol

EN ÇOK İŞÇİ ARAYAN MESLEKLER…

SIVACI: İnşaat sektörünün artmasına rağmen zor olması nedeniyle çırak bulamayan sektörde yeni nesil neredeyse yetişmiyor. Okulu bulunmayan sektörde sadece çıraklıkla yetişme olmadığından değeri giderek artıyor. Mühendisten daha fazla yevmiye veriliyor.

CAMCI: Okulu bulunmayıp usta-çıraklıkla öğretilen meslekte de usta yok denilecek kadar az. Randevuyla usta bulunurken bir çok kez başka il-ilçeden seyyar camcılar iş yapıyor.

DEMİRCİ: Yine okulu olmayıp ustadan çırağa geçilerek nesilden nesile yapılan demirci ustalığı da yok olmaya başladığından değerleniyor.

BOYACI: Bir dönem her boşta olanın yaptığı meslek olan boyacılık da değer görmeye başladı. Özellikle işini iyi yapan ustaların yevmiyesi 5 bin lirayı buluyor.

MERMERCİ: Son yıllarda yoğun talep almaya devam eden sektörde işinde iyi ve usta mermerciler aranıyor. Ortalama 20 bine yakın maaşla hizmet veriyor.

SU TESİSATÇISI: Şehirlerde ve kasabalarda merkezi ısıtma, boru tesisatı, su temini ve kanalizasyon sistemlerinin çalışmasını sağlayan su tesisatçıları evlerin acil durumlarda tercih edilmeye devam ediyor.

DOĞALGAZ TESİSATÇISI: Sobalı evlerden doğalgaza geçişin çoğaldığı son dönemlerde doğalgaz arızalarında tesisatçılara yoğun talep devam ediyor.

TERZİ: Yıllar geçse de talebin hiç bitmeyeceği mesleklerden biri olan terziler vatandaşın abiyeden pantolona her türlü tadilat ihtiyacını karşılamaya devam ediyor.

AYAKKABICI: Geçim sıkıntısının zorlaştığı bu dönemlerde ayakkabıların bir süre sonra kopması veya herhangi bir tamir ihtiyacında atmak yerine vatandaşlar ilk durak olarak ayakkabı tamircilerini tercih etmeye devam ediyor.

KUYUMCU: Yatırımcılarının ve altın sevdalılarının sıkı takip ettiği kuyumcular yıllar geçse de değerini kaybetmeyecek meslekler arasında.

DÖŞEME USTASI: Koltuk, sandalye, yatak gibi eşyaların iskeletlerini çeşitli malzemelerle kaplarlar. Mobilyasını özel isteyen ve yeni evlenen çiftlerin tercihine göre döşeme yapan ustalar aranan meslekler arasında yer alıyor.

MARANGOZ: Uzun çaba gerektiren işçilikle hazırlanan ürünler vatandaşların hazır almak yerine isteklerine göre hazırlayan marangozlar tercih edilmeye devam ediyor.

İŞ MAKİNESİ OPERATÖRÜ: Kullanmasının zor olduğu operatörler birçok alanda faaliyet göstermeye yardımcı oluyor.

VİNÇ OPERATÖRÜ: Gereken sağlık ve yaş şartlarını sağladıktan sonra bu konuda eğitim alan herkesin kolaylıkla meslek sahibi olabileceği bir iş alanı

MOTOR USTASI: Aracın motor bakım ve onarım işlerini yapan motor ustaları araç sahiplerinin ilk aradıkları meslek gruplarından biri oluyor.

OTO MEKANİK USTASI: Araçların motor bileşenleriyle ilgili birçok görev ve sorumluluklara sahip olan meslek grubu en yüksek 45.000 tl civarında maaşla tercih edilen branşlardan biri.

KAPORTACI: Arabanın kaportasının çiziklerini, çatlaklarını ve diğer hasarlarını onararak, arabanın kaportasının yeniden boyanmasını sağlayan ustalar araç sahiplerinin yüzlerini güldürmeye devam ediyor.

KAYNAKÇI: Gözlük kullanrak madeni parçaların birleştirilecek yerlerini eriterek birbirine kaynaştıran kaynakçılar birçok alanda hizmet vermeye devam ediyor.

ELEKTRİKÇİ: Elektrikçi, yapıların içine ya da dışına elektrik tesisatını döşeyen, elektrikli aydınlatma, ısıtma ve haberleşmenin montaj ve onarımını yapan meslek grubudur. Her türlü arızada ilk aranacak meslek grubu arasında yer alır.

İNŞAAT İŞÇİSİ: Bir diğer adı emek işçisidir. Yapılı çevrenin ve altyapısının fiziksel yapımında çalışmalarını sürdürürler.

KALIP USTASI: Ürünlerin üretim süreçlerinde önemli bir rol oynayarak ürünlerin kalitesini etkileyebilirler.

ŞAP USTASI: Beton zeminlerin en önemli iş kalemlerinden bir tanesi haline gelen şap ustaları en çok tercih edilen meslekler arasında olmaya devam ediyor.

FAYANS USTASI: Temel olarak seramik döşeme işiyle ilgilenir, bu işlem için uygun malzemeleri seçer, müşterinin isteği doğrultusunda çalışmalar yapar.

YALITIM USTASI: Isı ve ses izolasyonu için çeşitli malzemeleri kullanarak, binaların izolasyonunu sağlamak için çalışmalarını sürdürerek vatandaşlara konfor sağlar.