Zonguldak’taki Yerel Tarih Araştırmacısı ve Maden Mühendisi Ekrem Murat Zaman, Türkiye Fransız Kültür Merkezi ekibini sunumuyla “mest” etti.
Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre,
Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk ili olmasının yanı sıra emeğin başkenti kömür kent olarak da bilinen Zonguldak’ın Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir’in daveti üzerine geçtiğimiz günlerde Zonguldak’a gelen Türkiye Fransız Kültür Merkezi ekibine, Yerel Tarih Araştırmacısı Maden Mühendisi Ekrem Murat Zaman’ın
odanın toplantı salonunda ilin endüstri tarihi ve mirasının yanı sıra kültürel mirası üzerindeki Fransız etkisini anlatan bilgilendirme sunumu yapması misafir konuklar ve katılımcılar tarafından beğeni kazandı.
EN İNCE AYRINTISINA KADAR DETAYLANDIRARAK REHBERLİK YAPTI
Ekrem Murat Zaman, ayrıca ZTSO’nun düzenlediği Deniz Kulübü, Varagel Tüneli, Deniz Feneri, Fransız konutları, Endüstri Meslek Lisesi ve Fener Lisesi, Yayla Misafirhanesi, Olgunlaşma Enstitüsü, Şarjman Rapid İskelesi, Maden Müzesi ve Üzülmez Kültür Vadisi gezisine katılan Fransız ekibi ile konukların tümüne kültür ve endüstri miraslarımızı en ince ayrıntısına kadar detaylı anlatımla rehberlik yaptı.
ADIM ADIM ZTSO-TÜRKİYE FRANSIZ KÜLTÜR MERKEZİ İŞ BİRLİĞİ
Bu arada kentin endüstriyel ve kültürel mirası üzerinde Fransız kültürü ve endüstrisinin etkilerinin var olmasından dolayı Türkiye Fransız Kültür Merkezi ile ZTSO arasında iş birliğine yönelik istişarelerde bulunmak amacıyla ekibin davet edildiği öğrenildi.
DONANIMLI ARAŞTIRMACI, TARİHE IŞIK TUTUYOR
Yerel Tarih Araştırmacısı ve Maden Mühendisi Ekrem Murat Zaman’ın, kömür havzası tarihi üzerine yaptığı çalışmalar kapsamında da yayınlanmış ve yayınlanmamış birçok kitaplarında okunmaya değer makaleleri mevcut.
Ayrıca müzelere tasarımcılık anlamında katkılar sağlamasıyla da tanınan Ekrem Murat Zaman, konusunda uzman olduğu söyleşilerde de davet üzerine yer alıyor.
MÜZEYE ESERLERİNİ BAĞIŞLADI
Bu arada Ekrem Murat Zaman’ın, ilçe merkezine bağlı Asma Mahallesi Poyraz Sokak’ta (Eski Üzülmez Lokali yanı) danışmanlığını yaptığı Karaelmas Maden Şehitleri Müzesi’ne katkıda bulunmak amacıyla kendisine ait eserlerini de sergilenmesi için bağışladığı öğrenildi.