Karabük'ün Safranbolu ilçesinde UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ve "en iyi korunan 20 kent" arasında bulunan Safranbolu, bu yıl 25. kez ev sahipliği yapacak olan "Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali" için tarihleri belirledi. 
I M G 0214

Festivalin Düzenleme Komitesi 

Safranbolu Belediye Başkanı ve Komite Başkanı Elif Köse başkanlığında Leyla Dizdar Kültür Merkezi Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplantıda, geçen yılın festival değerlendirmesi yapıldı ve 25. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'nin tarihleri belirlendi.

I M G 0215

25. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali

Festival, 30 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek.

Safranbolu'nun tarihi ve kültürel zenginliklerini dünya genelinde belgesel filmlerle tanıtmayı amaçlayan festival, bu yıl 25. kez sinemaseverlerle buluşacak.

Festivalin icra komitesine Safranbolu Kaymakamlığı adına Hilal Yılmaz, Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi öğretim görevlileri Serdar Sabuncu, Musa Ak, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muammer Dumaner, Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği adına İsmail Yılmaz, fotoğraf sanatçısı Cemil Belder seçildi.

I M G 0217

Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Düzce dikkat! Ölümcül sonuçlar getirebilir Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Düzce dikkat! Ölümcül sonuçlar getirebilir

Toplantıda Safranbolu Kaymakamlığı, Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar Fakültesi, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Kültürel Miras Derneği, KBÜ Şefik Yılmaz Dizdar Meslek Yüksek Okulu, Şoförler ve Otomobilciler Odası, Safranbolu Kültür ve Turizm Derneği, Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi, Turizm Fakültesi, Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği, Safranbolu Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği temsilcileri hazır bulundu.

Safranbolu'nun tarihi atmosferinde düzenlenecek olan festival, belgesel sinema severleri bir araya getirerek zengin bir film programı sunmayı hedefliyor.

HABER MERKEZİ