Başkan Tekin, projenin belediye bütçesine yılda yaklaşık 6 milyon TL tasarruf sağlayacağını belirtti.

Devrim Dural’dan Kömürspor’a destek sözü! Devrim Dural’dan Kömürspor’a destek sözü!

Başkan Tekin'den Açıklama

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, 6 yıldır devam eden çabalar sonucunda Alaplı GES projesinin İller Bankası tarafından onaylandığını duyurdu. Projeden elde edilecek tasarrufun belediye bütçesine önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Tekin, projenin bu yıl içinde ihaleye çıkacağını belirtti.

2019 yılında başlatılan Alaplı GES projesi, Kapalı Pazar Yeri çatısına 450 kW ve kefken altında belediyeye tahsis edilen arsaya ise 999 kW olarak planlanmıştı. İller Bankası tarafından onaylanan kredi ile projenin hayata geçirilmesi bekleniyor.

Başkan Tekin'in Açıklamaları

Başkan Nuri Tekin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yıllardır süren çabalar sonucunda Alaplı GES projesinin İller Bankası tarafından onaylandığı bilgisine ulaştık. Önümüzdeki ay Belediye Meclisi'nde onaylandıktan sonra ihaleye çıkacak olan projemizle belediye bütçemize yılda yaklaşık 6 milyon TL tasarruf sağlayacağız. Bu tasarruf, belediye yatırımlarının artmasına önemli bir katkı sağlayacak. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Alaplı'mıza hayırlı olsun." dedi.

İHA

Zonguldak Haberleri