Astoria Grande gemisi ile 2022 yılının Ağustos ayında tanışan Amasra, 20 ay içinde turist akınına uğradı. İlk seferinden bu yana hızla artan turist sayısı, Amasra'nın turizm potansiyelini gözler önüne seriyor.

Mahsur kaldı, yardım istedi! İşte o ilginç anlar Mahsur kaldı, yardım istedi! İşte o ilginç anlar

Gemide yapılan anketlerde en çok beğenilen durak ve turizm şirketlerinin sunduğu gezi paketlerinde en çok talep edilen yerler arasında yer alan Amasra, 2024 yılında da rekorlar kırmaya hazırlanıyor. Astoria Grande gemisiyle birlikte, Amasra'ya 26 sefer planlanırken, 40 bin turistin bölgeyi ziyaret etmesi hedefleniyor.

A W194768 01

Bartın Belediye Başkanı Recai Çakır, kruvaziyer turizminde Amasra'nın ağırladığı turist sayısının artarak devam ettiğini vurgulayarak, bölgeye yapılan sefer ve gemi sayısını arttırmak için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Bu yıl için 26 sefer ve Karadeniz'de birinci olma hedefiyle liman işletme faaliyetlerine devam ettiklerini dile getirdi.

Son seferde 878 yolcu ve 437 mürettebatla Amasra'ya gelen Astoria Grande gemisi, turistlere Bartın ve Amasra'nın doğal, tarihi ve turistik yerlerini gezme fırsatı sunuyor. Rus turistlerin ilçeyi sessiz, sakin ve otantik bulduğu, denizin ve doğanın keyfini çıkardığı belirtilirken, Amasra'nın meşhur balığı ve sıcakkanlı insanlarıyla büyük beğeni topladığı ifade ediliyor.

A W194768 02

İHA

Bartın Haberleri