İçişleri Bakanlığı, trafik cezalarına ilişkin indirimli ödeme süresinde değişiklik yaparak sürücülere daha fazla süre tanıdı. 31 Ocak tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, trafik cezalarını indirimli ödeme süresi 15 günden 1 aya çıkarıldı.

Daha önce trafik cezası alan sürücüler, kesilen cezayı geciktirmeden 15 gün içerisinde ödedikleri takdirde ceza tutarı üzerinden yüzde 25 indirimden yararlanabiliyorlardı. Ancak alınan yeni kararla birlikte bu süreye 15 gün daha ilave edilerek toplamda 1 aya çıkarıldı.

Trafik cezalarında indirimli ödeme süresi 1 aya çıkarıldı

Merkez Bankası kararını açıkladı! Altın ve dolarda rakam ne olacak? Merkez Bankası kararını açıkladı! Altın ve dolarda rakam ne olacak?

Değişiklikle birlikte sürücülere, trafik cezalarını daha uzun bir süre içerisinde indirimli olarak ödeme imkanı sunulmuş oldu. Bu düzenlemeyle, sürücüler cezalarını ödemede daha fazla esneklik kazanarak maddi yüklerini biraz daha hafifletebilecekler. Trafik kurallarına uymayan sürücülerin daha uzun bir süre içerisinde indirimli ödeme yapma imkanı, ceza sisteminin daha adil ve kullanıcı dostu hale getirilmesine katkı sağlayabilir.

Trafik cezalarında indirimli ödeme süresi 1 aya çıkarıldı