Geçtiğimiz Pazar günü iki takımın kaderinin belirleneceği 2.ligden 3.lige hangi takımın düşeceğinin ortaya çıkacağı kritik maçta Ankaraspor’la Nazilli Belediye karşı karşıya geldi. Kendisine 1 puan yeten “Al gülüm, ver gülüm” maçında 0-0 berabere kalarak 39 puanla ligde kalan takım Nazilli Belediyespor oldu.

Nazilli takımı Ligde kaldı kalmasına da her iki takımın da 90 dakika karnesine bakıldığında canlı yayınlanan ve milyonların izlediği maçta Play-Off’ta oynama garantisi olan güçlü bir takım olan Ankaraspor’un zayıf rakibi karşısında kaleye dahi şut atmaması ve aynı şekilde rakip takımla birlikte anlaşmışçasına orta sahada pas trafiği yapıp maçın bitmesini beklemesi (ŞİKE ANLAŞMA) iddiaları üzerine ilk planda Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz hemen harekete geçerek maçta yaşanan uygunsuzluğu gündeme taşıyarak çok ciddi bir açıklamada bulundu.

Daha sonra bu konu ulusal medyada da gündeme oturunca maçın izlenmesi için TFF Futbol Federasyonu hemen bir heyet oluşturarak inceleme başlatıldı. Maçı izleyen milyonlarca sporsever maçta kesinlikle bir anlaşma olduğunu öne sürdü.

Zonguldak Kömürspor camiasında büyük üzüntü yaşanırken Ankaraspor takımına isyan edildi. Kömürspor yönetimi de konuya itiraz ederek başvuruda bulunarak konuyu sonuna kadar takip edeceklerini duyurdu.

8 SENE 2. LİGDE KALDI

8 senedir 2.ligde mücadele eden ilimiz temsilcisi Zonguldak Kömürspor sadece Demir Şirketler grubunun yönetiminde şehirden beklenen desteği alamayarak mücadele etti. Ekonomik sıkıntılar sebebiyle 800 bin lirayı da Federasyona yatıramadı ve 3 puanı silindi. Kadro yetersizliği münasebetiyle de ara transferde parasal durumlara göre birçok futbolcu transfer etmesine rağmen bu sezon beklenen başarıyı maalesef gösteremedi. Pazar günü oynanan lige düşmüş olan Kırşehir takımını 3-2 mağlup etmesine rağmen 4. Takım olarak 3. Lige düştü.

TAKIM YALNIZ BIRAKILDI

Zonguldak Kömürspor profesyonel ligde mücadele eden şehrin tek takımı ve temsilcisi olmasına rağmen şehrin ileri gelenleri takıma sahip çıkmadı. (Nasıl olsa Demir’ler var) mantığı ile maçlara dahi gelinmedi. “Takıma sahip çıkın” çağrılarına rağmen herkes sağıra yattı ve gelinen noktada da parasal tıkanma, yeterli kadro oluşumuna yeterli gelmedi ve gelinen noktada takım son ana kadar mücadelesini verdi ama lige tutunamadı.

3 PUAN SİLİNDİ ŞEHİR DE KÜME DÜŞTÜ!

Hani hep söylenir ya, “Bir şehrin takımı hangi ligde ise şehir de o ligdedir”. Yukarıda ifade ettiğimiz gibi koskoca şehrin takımının başarılı olması için ne siyasiler ne bürokratlar ne iş insanları ne yukarıda adını saydığımız büyük şirketler para babaları hiçbiri elini taşın altına koymadı, destek vermedi. 800 bin lira para dahi bulunamadı Federasyona yatırılamadı ve 3 puan silindi.

Bakın şimdi o 3 puan silinmeseydi para bulunmuş olsaydı bu takım ligde kalmış olacaktı ne kadar acı ve bir o kadar da ayıp öyle değil mi?

ZONGULDAK ADALET PEŞİNDE

Tribünleri dolduran binlerce Kömürspor taraftarları bir yandan kendi maçlarını izlerken diğer yandan da Ankaraspor’un alacağı galibiyete odaklanarak maçı da cep telefonlarından canlı izliyorlardı. Play-Off’u garantileyen Ankara takımı her nedense Nazilli gibi çok zayıf bir takımın kalesine dahi atak yapmıyor adeta antrenman yaparcasına dakikalara oynuyor aynı şekilde de rakip Nazilli de onlara eşlik ederek orta alanda çift kale antrenman yaparcasına maçı 0-0 bitirdiler. İşte Nazilli takımın aldığı bu 1 puan kendisini kümede tutarken, Zonguldak’ın da küme düşmesini birlikte sağladılar. Ankaraspor normal şartlarda Nazilli takımını çok rahat yenerdi. Ama bunu yapmadı 90 dakika sahada birlikte anlaşma içinde maçı tamamlayarak işi bitirdiler.

Soruşturma başlatıldı. Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz bu işin peşinde. Zonguldak’ın hakkını kimselere yedirmem diyor ama ya diğerleri nerede? AK Parti Milletvekillerinden ses neden çıkmıyor?

Şike yapıldı iddiaları üzerine küme düşen bir diğer takım Kırşehir Futbol Kulübü de bir kampanya başlatarak Ankaraspor ve Nazilli takımlarının küme düşürülerek Zonguldak ve Kırşehir takımlarının 2.ligde devam etmesini talep ediyor. Çok ciddi ve hassas bir durum ile karşı karşıyayız ve bakalım konuyu incelemeye alan Futbol Federasyonu bu işi nasıl çözecek ADALET diyoruz ya şimdi ADALET gerçekten yerini bulacak mı? Kalın sağlıcakla…