Türkiye’nin sanayi şehri diye gururlandığımız, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karaelmas diyarı, Demir Çelik Fabrikaları, Eren Enerji, ÇATES, Çaycuma’daki birçok zengin fabrikalar ve Filyos’ta bulunan doğalgaz bu kadar zenginlik hangi ilde var söyler misiniz?

Böylesine zenginlik içerisinde ülke ekonomisine inanılmaz katkı sağlayan Zonguldak ve onun madenci takımı Zonguldak Kömürspor sadece Demir Şirketler grubunun omuzlarında 8 senedir 2.ligde mücadele etti ve inişli çıkışlı sezonlardan sonra ekonomik sıkıntılar sebebiyle kadrosunun bu ligin altında kalması sebebiyle de en son Pazar günü oynanan lige düşmüş Kırşehir takımını 3-2 mağlup etmesine rağmen 4. Takım olarak 3. Lige düştü.

PEKİ NEDEN BÖYLE OLDU?

Bu sorunun cevabı çok net ve açık. Yukarıda ifade ettiğimiz gibi koskoca şehrin takımının başarılı olması için ne siyasiler, ne bürokratlar, ne iş insanları, ne yukarıda adını saydığımız büyük şirketler para babaları hiçbiri elini taşın altına koymak bir yana maçlara dahi gelmediler ve takımı yalnız bırakarak sorumluluklarını yerine getirmediler.

Öyle ya, “Nasıl olsa DEMİR’ler var.” deyip herkes sağıra yatarak bu hazin sona seyirci kaldılar. Bizde buradan diyoruz ki, “ŞİMDİ RAHATLADINIZ MI? BU TAKIM KÜME DÜŞTÜ AMA ZONGULDAK ŞEHRİ DE KÜME DÜŞTÜ: HEPİNİZ KÜME DÜŞTÜNÜZ.”

ANKARA’DA ŞİKE KOKULARI!

Pazar günü herkes Ankara’da oynanan Ankaraspor-Nazilli maçı ile Zonguldak-Kırşehir maçının sonuçlarına odaklanmıştı. Çünkü, küme düşmüş bir Kırşehir takımını Zonguldak Kömürspor’un rahat kazanması bekleniyordu ve öyle de oldu. Maçın sonlarına doğru 3-0 önde giren ilimiz temsilcisi oyunu biraz ciddiye almayınca Kırşehir 2 gol atsa da maç 3-2 bitti.

Tribünleri dolduran binlerce Kömürspor taraftarları bir yandan kendi maçlarını izlerken diğer yandan da Ankaraspor’un alacağı galibiyete kilitlenmiş ve bu maçı da cep telefonlarından canlı izliyorlardı. Dakikalar ilerliyor ve Play-Off’u garantileyen Ankara takımı her nedense Nazilli gibi çok zayıf bir takımın kalesine dahi atak yapmıyor adeta antrenman yaparcasına dakikalara oynuyor aynı şekilde de rakip Nazilli de onlara eşlik ederek orta alanda çift kale antrenman maçı yaparak maçı 0-0 bitirdiler. İşte Nazilli takımın aldığı bu 1 puan kendisini kümede tutarken, Zonguldak’ın da küme düşmesini birlikte sağladılar.

Oysa çok kaliteli bir kadroya sahip olan Ankaraspor eğer adam gibi futbolunu oynasaydı önceki hafta kendi sahasında Karacabey’e farklı yenilen bir Nazilli takımını paçavraya çevirir maçı da çok rahat kazanırdı. Ama bunu yapmadı 90 dakika sahada hep birlikte geyik yaparak işi bitirdiler. Anlaşılan o ki (Tamamen duygusal) devreye girmiş. İddialar havada uçuşuyor çıkar kokusu bekleyeceğiz.

CHP MİLLETVEKİLİ YAVUZYILMAZ İŞİN PEŞİNDE!

Zonguldak’ı ilgilendiren her konuda yetkili bir Milletvekili olarak elinden gelen her desteği sağlamaya çalışan CHP Genel Başkan Yardımcısı, Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın da gözü bu maçtaydı. Canlı izlediği maç sonrası yaptığı açıklamada Ankara-Nazilli maçının sonucundan pis kokuların geldiğini anlamış olacak ki, Federasyona ne gerekiyorsa bu maçın incelenmeye alınması için sonuna kadar takip edeceğini bildirdi. Yani görünen köy kılavuz istemiyordu. Nazilli takımının başka maçı yoktu son haftayı (BAY) geçirecekti ve 1 puan kümede kalmasını yetiyordu bunu da pis kokuları arkasında bırakarak ligde kaldı.

Soruşturma başlatılacak Deniz bey bu işin peşinde ama ya diğerleri nerede? AK Parti Milletvekilleri sizler neredesiniz? Bakın sizi Vekil yapan bu şehrin insanlarının takımını küme düşürdüler hem de bir ilçe takımı Ankara’da manevralar yaparken (ki öyle göründü) bu ŞEHRİN Milletvekilleri olarak sizler bir maçına dahi gelmediniz destek vermediniz. Hepimizin içi yanıyor bu şehir ağlıyor, Çanakkale’de 10 bin taraftarı ile 8 sene önce bu takım 2. Lige şampiyon olarak çıktı, yazık değil mi şimdi.

Bu yaşananlar karşısında ben de buradan Deniz Yavuzyılmaz Milletvekiline can-ı gönülden diyorum ki, “ADAMSIN İYİ Kİ SENİN GİBİ BİR VEKİLİMİZ VAR”

Son olarak ifade ediyorum eğer ki Sayın Yavuzyılmaz bu işin sonunda bu maçta PİS KOKULAR (ŞİKE) iddiası olduğunu yetkili mercilere ispat ettirebilirse şehit madenci takımın büyük taraftarları ve herkes senin heykelini diker. Bu işin peşini bırakmayacağına da yürekten inanıyoruz. Selamlarımla…