Yapılan açıklamada, doğal hayatın devamlılığı ve zenginleştirilmesi için yürütülen koruma çalışmalarının önemi vurgulanırken, toplumun tüm kesimlerinin katılımının etkili bir koruma sistemi için önemli olduğuna dikkat çekildi.

Özellikle avcılar ve avcı kulüplerine büyük sorumluluklar düştüğü belirtilerek, doğal kaynaklardan biri olan yaban hayvanlarının korunması ve kollanması için önemli görevlerin bu kesimlere düştüğü vurgulandı. Ayrıca canlıların gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılması gerektiğine vurgu yapılarak, Kara Avcılığı Kanunu ve ilgili komisyon kararlarına uyulması gerektiği hatırlatıldı.

“Geçtiğimiz av sezonunda avcılarımız yasaklara uymuş ve doğa koruma hususunda ne kadar duyarlı olduklarını herkese göstermişlerdir. Av sezonunun açılacağı Ağustos ayına kadar av ve yaban hayvanlarının üreme, eş tutma, yavru büyütme ve erginleşme evrelerini içine alan bu süre zarfında toplumun tüm kesimlerinin tabii ortamlara çıkarken daha hassas hareket etmesi, av ve yaban hayvanlarının yavru ve yumurtalarının toplanmaması hususunda daha duyarlı olmaları, yaban hayvanlarının yaşama alanlarının korunması ve onların rahatsız edilmemesi, ayrıca halkımızın herhangi bir yasal işlem ile karşılaşmaması için dikkatli olmaları gerekmektedir.” şeklinde açıklama yapıldı. 

Son olarak, halkın yasal işlemlerle karşılaşmaması için dikkatli olması gerektiği ve doğal hayatın korunmasına herkesin katkı sağlaması gerektiği vurgulandı.

İHA

Heyecan dolu Off-Road Festivali Batı Karadeniz'i sallayacak! Heyecan dolu Off-Road Festivali Batı Karadeniz'i sallayacak!

Zonguldak Haberleri