Avrupa Adalet Divanı, UEFA ve FIFA'nın 2021'de Avrupa Süper Ligi'nin kurulmasını engelleyerek rekabet yasasına aykırı hareket ettiğine karar verdi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Real Madrid kulüp başkanı Florentino Perez, Barcelona kulüp başkanı Laporte ve La Liga yönetimi şu ifadeleri kullandı;

Şampiyon B grubu oldu! Şampiyon B grubu oldu!

Florentino Perez, "Bugün futbol tarihi için harika bir gün. Bugün kazandık. Bugün futbol, ​​taraftarlar ve özgürlük kazandı. Süper Lig ulusal müsabakalarla tamamen uyumlu olacak. Herkese açık olacak ve ekonomik sürdürülebilirlik getirecek. Onlarca yıl sonra bir tekeli sona erdirmek kolay olmayacaktı. Yeni teknolojilerle, hep birlikte var olacağız."

Laporte, "Kulübümüz, Avrupa Adalet Divanı'nın aldığı karardan dolayı memnuniyetini ifade ediyor. Süper Lig projesini yürüten kulüplerden biri olarak Barcelona, bu kararın futbol dünyasındaki tekele karşı çıkarak Avrupa'da elit düzeyde, yeni bir futbol rekabetinin önünü açtığını düşünüyor ve izlenecek yol konusunda yeni tartışmalar başlatmaya hazır."

LALIGA Yönetimi, "Bugün Avrupa Süper Ligi'nin bencil ve elitist bir model olduğunu her zamankinden daha fazla vurguluyoruz. Tamamen açık olmayan, yalnızca yerel ligler üzerinden sezon sezon doğrudan erişime sahip olan her şey kapalı formattır."

"BU KARAR AVRUPA SÜPER LİGİ'NİN ONAYLANMASI ANLAMINA GELMEZ"
Avrupa Adalet  Divanı'nın kararı üzerine açıklama yapan UEFA, "Avrupa Adalet Divanı'nın bu kararı Avrupa Süper Ligi'nin onaylanması anlamına gelmemektedir. Aslında UEFA'nın ön yetkilendirme çerçevesinde önceden var olan ve zaten kabul edilmiş teknik bir eksiğin altını çizmektedir. UEFA, yeni kurallarının sağlamlığından ve özellikle de ilgili tüm Avrupa yasa ve yönetmeliklerine uygun olduğundan emindir. Taraftarların ve tüm paydaşların vazgeçilmez model olarak ilan ettikleri dayanışmaya dayalı Avrupa futbol piramidinin, Avrupa yasaları ve ulusal yasalar tarafından gelen tehdite karşı kendisini koruyacağına inanıyoruz." dedi.

Emre Sezer