Bartın'da belediye başkan adaylığı kulisleri erken başladı. Özellikle MHP'nin adayının kim olacağı merak ediliyor. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin mevcut başkan Hüseyin Fırıncıoğlu ile milletvekilliği adaylığı için başkanlıktan istifa eden Cemal Akın arasında tercih yapması bekleniyor. 

Kevol Midi Kızları, Bartın ile mücadeleye hazır! Kevol Midi Kızları, Bartın ile mücadeleye hazır!

Kulislerde, Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fırıncıoğlu'nun ittifakın belediye başkanı olduğunu söyleyerek, Ak Parti Genel Merkezi ile ortak aday gösterilmesi için görüşme yaptığı iddia edilirken, konuya sıcak bakmasına rağmen Ak Parti Genel Merkezi'nden istediği sonucu alamadığı ileri sürülüyor.

Ayrıca Başkan Fırıncıoğlu'nun MHP Lideri Devlet Bahçeli ile de görüşerek, hem MHP'li hem de Ak Partili belediye meclis üyelerinin oyları ile belediye başkanı seçildiğini söylediği ve yeniden aday gösterilmesi konusunda Bahçeli'yi ikna etmeye çalıştığı öğrenildi. 

CEMAL AKIN, SAHADA...
Siyasi arenanın ısınmaya başladığı Bartın'da, daha önceden milletvekilliği adaylığı için Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden Cemal Akın'ın da, aday olmayı düşündüğü ve MHP Genel Merkezi'nden işaret beklediği öğrenildi. 

CUMHUR İTTİFAKININ ADAYI MI AYRI ADAY MI?

Öte yandan Bartın Beledilesinde seçimlere Cumhur ittifakının ortak aday çıkarmak istediği aksi takdirde seçimi CHP adayına kaptırılabilineceği konuşuluyor. 

Cumhur ittifakının ortak mı ayrı mı aday çıkaracağının önümüzdeki günlerde genel merkezlerce yapılacak toplantıda ele alınması bekleniyor.