Geçen hafta Bartın'da bazı seyyar simit satıcılarının simidi 8 ila 9 liradan sattığı iddiaları ortaya atılmıştı. Bu durum, hem vatandaşların hem de esnafın tepkisine neden olmuştu.

Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Düzce dikkat! Ölümcül sonuçlar getirebilir Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Düzce dikkat! Ölümcül sonuçlar getirebilir

Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Barış Özkan, konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Özkan, simide resmi bir zam gelmediğini ve oda olarak belirledikleri fiyatın 80 gram normal simit için 7,50 TL olduğunu söyledi. Özkan, "Şehrimizde simide zam geldiği yönünde bazı söylemler duymaktayız. Ancak Bartın Bakkallar Bayiler Esnaf Odası'nın belirlediği ve onaylanmış olan karara göre, şehrimizde 80 gram normal simit fiyatı 7,50 TL olarak belirlenmiştir. Şu anda simitte herhangi bir zam söz konusu değildir" dedi.

Özkan, ayrıca vatandaşları, simit fiyatlarında bir artış görürlerse Bartın Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne veya Bartın Bakkallar Bayiler Esnaf Odasına bildirmeleri gerektiğini hatırlattı. Özkan, "Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için bu konuda duyarlı olmalarını rica ediyoruz. Belirlenen fiyatlar dışında bir satışla karşılaştıklarında ilgili mercilere başvurmalarını önemle tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

Bartın'da simit fiyatlarına ilişkin bu açıklama, hem vatandaşların hem de esnafın memnuniyetini kazandı. Bartın'da simit yemek isteyenler, artık daha rahat bir şekilde alışveriş yapabilecekler.

HABER MERKEZİ