Önder Alkan, saldırıyı kınadı! Önder Alkan, saldırıyı kınadı!

Bartın Belediyesi ve Belediye İş Sendikası arasında gerçekleştirilen 2024 Yılı Toplu İş Sözleşmesi kapsamında, belediye işçilerine yüzde 60 oranında zam yapıldı. 

Anlaşma sonucunda belediye çalışanlarına uygulanacak zam oranı yüzde 60 olarak belirlendi. Bu kapsamda işçilerin ücret, sosyal hak ve ikramiyelerinde iyileştirmeler yapıldı.

Toplu İş Sözleşmesi ile en düşük maaş 26 bin 3 TL olarak belirlendi. Ayrıca, sosyal hak ve ikramiyeler dahil aylık maaş ortalama 29 milyon 119 bin 92 TL'ye çıkarıldı.

Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, imza töreni sonrasında yaptığı değerlendirmede, "Personelimizin haklarının korunması için hassas davrandık. Bartın Belediyesi olarak personellerimizin haklarının korunması ve hak ettikleri imkanlara sahip olmaları konusunda oldukça hassas davranıyoruz" dedi. İmza törenine Bartın Belediye Başkan Vekili, sendika temsilcileri ve işçi temsilcileri katıldı.

Başkan Fırıncıoğlu, çalışanlara teşekkür ederken, "Bu kapsamda da Bartın Belediyesi olarak personellerimizin haklarının korunması ve hak ettikleri iyileştirmeleri yapmaya gayret ediyoruz. İşçilerimizi yakından ilgilendiren 2024 Yılı Toplu İş Sözleşmesini imzaladık. Bütçemizin doğrultusunda çalışanlarımıza en iyi ücreti vermek için gayret sarf ettik. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Bartın'ın komşu illeri Zonguldak, Karabük ve Kastamonu belediyelerinin zam yapıp yapmayacağı merak konusu oldu. 

İHA