2024 yerel seçimler yaklaşırken belediye başkan adayları adaylıklarını açıklamaya başladı. Çaycuma Ak Parti ilçe başkanlığı yapan Bünyamin Bostancı 2024 yerel seçimlerinde belediye başkanlığı için aday oldu. Bostancı adaylığını sosyal medyadan yaptığı paylaşımla açıkladı:

"Saygıdeğer Çaycumalı hemşehrilerim ve yol arkadaşlarım, 2002 yılında başladığım bu kutlu dava ve hizmet yolunda Ak Parti ilçe başkanlığı görevini üstlenerek adım attım. Ardından 2007'de milletvekili adaylığı süreci ve sonrasında ilçe başkanlığı görevimi tekrar üstlenme şansı buldum. Bu süreçte 3 yıl boyunca Kızılay Şube Başkanlığı görevini onurla yürüttüm.

TTK’dan 43 bin adet ihale! TTK’dan 43 bin adet ihale!

22 yıllık esnaf ve sanatkarlar odası başkan vekilliği ve yönetim kurulu üyeliği gibi görevlerle, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde, bu kutlu davanın hizmet eri olma şansını elde ettim. Şimdi ise AK Parti Çaycuma Belediye Başkan aday adayı olarak bu yola çıkmış bulunmaktayım.

22 Kasım 2023 tarihinde (yarın) saat 13.30'da Atatürk Heykeli önünde toplanarak Ak Parti ilçe başkanlığına müracaat başvurumu gerçekleştireceğim. Bu kutlu dava ve hizmet yolunda emek veren tüm teşkilat mensupları ile Çaycuma sevdalısı dostları ve arkadaşları, bu programa davet eder, hepinize selam ve saygılarımı sunarım."