Maaşları 40 Bin Liradan Başlıyor, İşte Aranan Şartlar! Maaşları 40 Bin Liradan Başlıyor, İşte Aranan Şartlar!

30 bini deprem bölgesinde olmak üzere 100 bin öğrenciye verilecek olan bursun belirlenebilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı bursluluk sınavını yapacak. Her yıl düzenli olarak gerçekleşen sınav sonrasında başarılı olan öğrencilere burs ödeme sağlanıyor. Bu yılki sınav için bekleyiş sürerken, Milli Eğitim Bakanlığı da geçtiğimiz günlerde açıklamada bulundu.

2023 Bursluluk Sınavı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıklamasına göre, resmî ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5, 6, 7 ve 8'inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflarında eğitim gören öğrenciler busluluk sınavına giriş yapabilecekler. Sınavda girmek isteyen öğrencilerin, 29 Mayıs ile 16 Haziran tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Bursluluk Sınavına Az Kaldı

Bursluluk sınavı için başvuruların sona ermesine sayılı günler kala, sınavın ne zaman yapılacağı da merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı takvime göre, 3 Eylül Pazar günü saat 10.00’da ülke genelinde sınav yapılacak ve sonuçlar ise 22 Eylül’de Bakanlığın internet sitesinden ilan edilecek.