BAKANIN TALİMATI YETERSİZ Mİ KALDI?

Temmuz ayında şiddetli yağmur nedeniyle Zonguldak Ankara yolu üzerindeki Çayköy sel baskınına uğradı. Sel baskınından sonra vatandaşlar evlerini ve işyerlerini kullanamaz hale geldi. Asfalttaki menfezlerin dar olması ve asfalt kenarlarındaki yağmur sularının gideceği kanalların kapalı olması sel baskınına neden oldu.

Zonguldak Kömürspor eski teknik direktörü Cahit Terzi’nin mutlu günü! Zonguldak Kömürspor eski teknik direktörü Cahit Terzi’nin mutlu günü!

Çayköylüler Bayburt İnşaat'tan yaka silkti! Adalet bakanı Tunç'un talimatı yetersiz mi kaldı-1

 Sel baskınında hayvanlar öldü. Bahçeler seralar gitti. Menfezlerin dar olması da sel baskınına neden oldu, diye düşünülüyor. Çayköylüler selden sonra köye geçmiş olsun ziyaretinde bulunan adalet bakanı Yılmaz Tunç'a derdini ve sorunlarını anlattı. Bakan Tunç durumla ilgileneceğini söyledi. 

 Selin ve  bakanın gelişinden sonrasında "Bayburt İnşaat" yol ve menfez tadilatına başladı. İnşaat firması bir hafta çalıştı ve yaya yolu, çevre köylerine dönen yol ayrımına viyadük çalışması nedeniyle asfaltın yaklaşık bir km bir tarafını kato ve kepçelerle kırıp söktüler.  İnşaat firması yolu tamamlamadan bir hafta çalışıp bırakıp gitti. Köylüler şu anda asfalta açılan derin kanal nedeniyle evlerine ve işyerlerine geçemez durumda. Vatandaşın traktör malzemeleri evinin altında kaldı ve  kanaldan geçemediği için traktörlerini kullanamadı.

"ÇAYKÖY HALKI O ZAMAN  BİZİM YOLUMUZU DEVLET BABA YAPSIN"

Çayköylü vatandaşlar "madem Bayburt İnşaat" yapmak  istemiyor bizim yaya yolumuzu,  Çaycuma ve Beycuma köylerine giden yol ayrımlarına viyadük yapılmasını "DEVLET BABA" yapsın şeklinde veryansın etti.

Aybüke Ünal