27.Dönem CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş yazılı bir açıklama yaparak; Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın iddialarına cevap verdi.

Açıklama şu şekilde;

"Ereğli ve Zonguldak kamuoyu, milletvekilliği dönemimde hiç bir partilimiz ile kamuoyu önünde tartışmaya girmediğimi , bu tür davranışlardan partimizin kurumsal kimliği zarar görmesin diye özenle kaçındığımı bilmektedir.

Ancak Ereğli Belediye Başkanımızın, Kışla mahallesinde “kamyon garajı ve temizlik işleri şantiyesi” olarak kullanılan gayrimenkullerin satışıyla ilgili yaşanan süreçte yapmış olduğu açıklamalarda, ima yolu ile şahsıma da yönelik asılsız ithamlarda bulunması ve yaşanan gereksiz gerginliklerin Ereğli’mize zarar vermesi nedeniyle, bu açıklamayı yapmak zorunluluk olmuştur.

Partimiz CHP’nin tavizsiz şekilde uyguladığımız bazı temel ilkeleri vardır.

Eğer bu gün partimizin 100. kuruluş yılını kutlayabiliyorsak, CHP dünyada 100 yıldır ayakta kalmış 4 partiden biri ise, partimiz 100 yıl sonra hala cumhuriyetimizin, demokrasimizin, çocuklarımızın, aydınlık geleceğimizin sigortası ve teminatı ise, bunlar partimizin temel ilkelerine bu güne kadar uyulmasıyla mümkün olmuştur.

Chp Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul "Zonguldak'ın Havası Alarm Veriyor!" Chp Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul "Zonguldak'ın Havası Alarm Veriyor!"

Partimizin üyesi olan herkes, bu temel ilkelere tavizsiz şekilde uymalıdır. Bu temel ilkelerden birisi de, “halkçı belediyecilik yaparak” halkımızın yararını, çıkar odaklarının menfaatlerinin üstünde tutmaktır. Bu sebeple Ereğli Belediyemizin elindeki son kalan, halka hizmet etmek için kullanılması gereken ve ticari alana çevrilerek son derece değerli hale getirilen gayrimenkulleri satmaya çalışmak, halkçı belediyeciliğe uygun olmadığı gibi, Ereğli’mize ve çocuklarımızın geleceğine ihanettir.

Partimiz bu güne kadar hep halkımızın yanında ama rantçıların karşısında olmuştur.

Ereğli Belediyemiz, mali yönden Zonguldak’ımızın en güçlü belediyesidir ve Limanın tadilatı için gereken kaynağı, çok rahat bir şekilde başka yöntemlerle bulabilecek güce sahiptir.

Bu sebeplerle bu gayrimenkullerin mülkiyeti Ereğli Belediyemizde kalmalı ve Ereğli halkımızın yararına kullanılmalıdır.

Buna göre Ereğli ilçe örgütümüz ve 4 belediye meclis üyemiz, bu gayrimenkullerin satılmaması yönünde karar alarak partimizin ilkelerine uygun davranmışlardır. Kendilerini kutluyorum.

Belediye başkanımızın kamuoyuna yapmış olduğu açıklamalarda, bu kararlarından dolayı İlçe örgütümüze ve belediye meclis üyelerimize gerçek dışı ve haksız ithamlarda bulunması son derece yanlış olmuştur.

Öte yandan bu güne kadar kavga siyasetinin, Ereğli’mize hiç bir yararının olmadığını ve hatta kavgacılara dahi bir yararı olmadığını, bundan sonrada hiçbir yararı olmayacağını bir kez daha ifade etmek isterim.

Önüne gelenle kavga etmek, sosyal demokrat anlayışla bağdaşmamaktadır ve malesef partimizin kurumsal kimliğine de zarar vermektedir.

Ereğli Belediye Başkanımızın, Yönetiminin ve Belediye Meclis üyelerimizin Ereğli halkımızın yararına ve partimizin temel ilkelerine uygun bir uslupla hareket etmeleri gerektiğini ve kamyon garajı ve belediye temizlik işleri olarak kullanılan gayrimenkullerin rantçılara satışıyla ilgili kararlarını bir kez daha gözden geçirmeleri ve bu satıştan vazgeçmeleri gerektiğini, mesailerini Ereğli’mizin hala çözülmeyi bekleyen sorunlarını çözmeye harcamaları gerektiğini düşünmekteyim. Kamuoyuna saygılarımla duyururum."