Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Tahsin Erdem, 6 Ocak 2024 tarihinde yapılacak olan ön seçim öncesinde basında çıkan haberler hakkında bir açıklama yaptı.

"Değerli Zonguldaklılar, 
Sevgili Cumhuriyet Halk Partililer, 
6 Ocak 2024 tarihinde yapılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Belediye Başkan adayının belirleneceği ön seçim öncesinde ben ve birlikte hareket ettiğimiz arkadaşlarım hakkında asılsız ve mesnetsiz yayınlar yapılmaktadır.

Yaklaşık iki buçuk aydır yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidar yapmak için verdiğimiz temiz mücadeleyi ve partimizi itibarsızlaştırmaya varan yayınlara karşı bir açıklama yapma gerekliliği doğmuştur.

Mesnetsiz itham ve haberlerle Zonguldak Belediyesini kazandığımızda bizim adımıza görev dağılımı yaparak algı yaratıp karalamaya çalışanlar amaçlarına asla ulaşamayacaklar. 

Bir kez daha altını çizerek söylüyorum ki, ne ben ne de arkadaşlarım halkımızın bize emanet edeceği Zonguldak Belediye Başkanlığı koltuğunu pazarlık konusu yapmayız, yaptırmayız.

Bahsi geçen sözde haberdeki isimlerin hiçbirinin herhangi bir görev talebi olmadığı gibi, kimseye verilmiş bir sözümüz de yoktur.

Bu görevler her alanda olduğu gibi liyakat ve adalet ölçüsü dikkate alınarak partimiz ve halkın yetki vereceği meclis üyeleri tarafından belirlenecektir.

Yine Cumhuriyet Halk Partisi’nin demokrasi şöleni olarak gördüğümüz ön seçim konusunda aynı çevrelerce yaratılmak istenen algı parti tabanında karşılık bulmamıştır. Bizim ön seçimle ilgili tavrımız ve ısrarımız en başından beri değişmemiştir.

Haftaya nasıl başlayacağız? Zonguldak, Bartın,Karabük, Kastamonu, Bolu ve Düzce'de hava nasıl olacak? Haftaya nasıl başlayacağız? Zonguldak, Bartın,Karabük, Kastamonu, Bolu ve Düzce'de hava nasıl olacak?

Bir hafta öncesine kadar aday adaylarının projelerini ve kendilerini barışçıl bir dille anlattığı demokratik sürecin medya üzerinden köpürtülerek Cumhuriyet Halk Partisi’ne zarar verecek suni bir gerginliğe sebep olmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. 

Buradan ön seçimde hangi arkadaşımız kazanırsa kazansın şahsım ve ekip arkadaşlarımla birlikte sandıktan çıkacak adayın kazanması için çalışacağıma söz veriyor, bize güvenen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde açıklama yapan Erdem, ön seçim sonuçları ne olursa olsun kazananın partileri olduğunu ve kazanan adayın arkasında birlikte duracaklarını söyledi.

HABER MERKEZİ