Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı adaylarından Sema Sazak Koç, İl kongresine saatler kala yaptığı basın açıklamasıyla adaylıktan çekildiğini açıkladı.

ZBEÜ'lü öğrencilerden örnek davranış! ZBEÜ'lü öğrencilerden örnek davranış!

Koç, yaptığı basın açıklamasında "Baskıcı ve anti demokratik ve dizayn edici tavır ve söylemlerini içime sindiremediğim, kınadım ve reddettiğim için adaylıktan çekiliyorum" ifadelerini kullandı.

DEMOKRASİYİ YOK SAYIYORLAR
Sema Sazak Koç, "1 Ekim Pazartesi günü yapılacak olan CHP Zonguldak İl Kongresinde partisini halkla bütünleştirip, halk için siyaset yapabilmek çaba ve arzusuyla Cumhuriyet emekçisi bir kadın olarak İl Başkanlığına adaylığımı açıklamıştım. Ancak adaylık sürecindeki çalışmalarımda Belde ve İlçe Başkanları ve bir kısım il delegeleriyle yapmış olduğum istişareler sonucunda kongre öncesi mevcut ve eski milletvekillerinin, İlçe, Belde başkanları ile bazı Belediye Başkanlarının parti içi demokrasiyi yok sayan, üyelerin ve delegelerin özgür ve eşit biçimde demokratik sürece katılımlarının önünü kapatan, partililer arasında çatışmalara zemin hazırlayan, baskıcı ve anti demokratik ve dizayn edici tavır ve söylemlerini içime sindiremediğim, kınadım ve reddettiğim için adaylıktan çekiliyorum" dedi.