Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Belediye başkan aday adaylarının ön seçim ile belirlenmesi için Ankara'da bir araya gelinmişti. CHP'nin ön seçim tarihi belli oldu.

ÖN SEÇİM TARİHİ BELLİ OLDU

Aralık ayının 25'inde alınan Merkez Yürütme Kurulu kararına göre, Zonguldak İl Belediye Başkanlığı için başvuru yapan 7 aday adayının, "6 Ocak 2024 Cumartesi günü yapılacak Örgüt Denetimindeki Ön Seçim'e (Yerel Seçimler Aday Saptama Yönetmeliği Madde 12/3)" katılmasına karar verildi.

Bu kararı alan isimler arasında Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul, Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural ve Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu bulunuyor.

Chp'nin Ön Seçim Tarihi Belli Oldu. Şimdi Ne Olacak

7 ADAY 6 OCAK'TA TER DÖKECEK

7 adayla başlayan belediye başkanlığı seçimi üç adaya indirilmişti. Yedi aday bu durumu antidemokratik bularak duruma itiraz etmişti. Ayrıca üç adaydan biri olan Harun Akın ön seçim kararı alınmasına tepki göstermişti. Adaylardan bir diğer isim Fırat Birkan ise ön seçimin CHP'yi daha da güçlendireceğini söylemişti.

Üç aday arasında olacak ön seçimin bugün itibari ile yedi aday arasında6 Ocak tarihinde olmasına karar verildi. 

Bu durum CHP'de aday adayı olan dört adayın kendilerine haksızlık yapıldığını düşünmelerine sebep olmuştu. 

İŞTE O 7 İSİM

Fırat Birkan

Harun Akın

Tahsin Erdem

Turgut Aydın

Atınç Kayınova

Zeki Günalp

İsmail Eşref

Zonguldak’ta taksi durağında dehşet dakikaları kameraya yansıdı! Zonguldak’ta taksi durağında dehşet dakikaları kameraya yansıdı!

Haber:İbrahim Yıldız