Kahramanmaraş depreminde kardeşini kaybeden Mehmet Mengü, deprem bölgesinde kahramanca görev yapan maden işçileri ve Genel Maden İşçileri Sendikası’nı(GMİS) ziyaret ederek Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir ile görüştü.

Ünü şehir dışını aştı! Turizme büyük katkı sunuyor Ünü şehir dışını aştı! Turizme büyük katkı sunuyor

"MADENCİLERİN ÇALIŞTIKLARINA ŞAHİDİM"

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen depremden kurtulan Mehmet Mengü, kardeşinin cenazesini çıkartan maden işçilerini unutmadı. GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir’in makam odasında maden işçileri ile buluşan Mengü duygu dolu anlar yaşadı. Ziyarette Üzülmez Şube Başkanı Sefer Karakabak ve şube yöneticileri de hazır bulundu. Kahramanmaraş’ta gören yapan maden işçilerinin kurtarma çalışmalarına yakından şahit olduğunu ve teşekkür etmek için ziyaret etmek istediğini ifade eden Mengü, “Ben tüm madencilere teşekkür ediyorum. Annem ve ben sizlere çok teşekkür ediyorum. Ben kardeşimi kaybettim Ebral Sitesinde. Girilmeyecek yerlere girdi madenciler. Ben saatlerce çalıştıklarına şahidim. Çok zor günlerdi.  Diyecek kelimeler bulamıyorum sizlere. Sizleri görmek için Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinden geldim. Allah sizlerden razı olsun.” dedi.

TAYFUR DEMİR'DEN TEŞEKKÜR...

GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir de Mengü’ye ziyareti nedeniyle teşekkür etti. Madencilerin depremden etkilenen her ilde kahramanca görev yaptığını aktaran Demir, “Mehmet kardeşimiz bizleri unutmamış ve teşekkür amaçlı sendikamıza geldi. Üzülmezli madenci kardeşlerimiz bu işin kahramanları onlar. Mehmet kardeşimize TTK’da ve MTA’da çalışan tüm kardeşlerimiz adına teşekkür ediyorum. İnşallah işçi sayısı da artarak devletimize daha fazla destek ve katkı vermek istiyoruz. Tahlisiye ekiplerimizi de arttırarak yeraltında verdiğimiz mücadeleyi yerüstünde de vermek istiyoruz. Biz tüm maden işçileri ile birlikte orada en iyi mücadeleyi vermeye çalıştık. Tüm depremzedelerimize büyük geçmiş olsun. Çok zor günlerdi. Madenciler canla başla çalıştı. Bizlerde orada işçilerimizle birlikteydik. Elimizden geleni yapmaya çalıştık.” dedi.