Dikkat: Meteoroloji uyardı! Yarından itibaren Suriye'den Türkiye'ye geliyor!

Meteoroloji uyardı: Suriye'den toz bulutu geliyor... Cuma gününden itibaren 2 gün boyunca Suriye'den Türkiye'nin iç ve güney kesimlerine doğru kuvvetli toz taşınımı uyarısı yapıldı. Detaylar haberimizde...

Ülkemizde hafta sonuna doğru doğu, orta ve güney kesimlerde soğuk ve yağışlı havanın etkisini arttıracak. Cuma gününden itibaren de 2 gün boyunca Suriye'den girecek yoğun toz taşınımı, hayatı zorlaştıracak. Yaşanacak bu durum hava kalitesini ve görüş mesafesini etkilemekle beraber, solunum rahatsızlığı olan vatandaşlara da zor anlar yaşatacak.

Suriye'den gelecek olan toz kütlelerinin iç ve güney kesimlerde görüleceği tahmin ediliyor.

Toz taşınımı nedir

Toplanması yasak olan bitkiyi Çaycuma'da toplarken yakalandı! Toplanması yasak olan bitkiyi Çaycuma'da toplarken yakalandı!

Toz taşınımı, rüzgarın etkisiyle yerdeki tozun havaya taşınmasıdır. Atmosferdeki en yaygın aerosol türlerinden biri olan mineral toz parçacıkları (çöl tozları) dünya ekosistemi için büyük önem taşır.

Toz taşınımı, görüş mesafesini düşürebilir, solunum problemlerine neden olabilir ve ulaşımı kesintiye uğratabilir. Ayrıca bitkilere ve hayvanlara da zarar verebilir.

Daha önce de gelmişti

Suriye üzerinden gelen toz bulutu daha önce de Şanlıurfa’nın sınır ilçelerinde etkili olmuştu. Öğle saatlerinden itibaren etkili olan toz, Ceylanpınar ilçesinin semalarını kaplamıştı.