Çalıştığı iş yerininin sahibine kazmayla saldırdı, bıçakla yaraladı! Çalıştığı iş yerininin sahibine kazmayla saldırdı, bıçakla yaraladı!

Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Burak Tamtekin ve ekibi tarafından gerçekleştirilen zorlu ameliyat, genç hastanın sağ tarafındaki felci ortadan kaldırdı.

Hastanın yapılan tetkiklerinde kalp iç zar iltihabı, mitral kapak yaprakçığının çürümesi ve bölgede pıhtı oluşumu tespit edildi. Bu durum, her kalp atımında vücuda pıhtıların yayılmasına ve hayati risk taşıyan bir duruma yol açtı. Bu nedenle, acil bir ameliyat gerekliliği ortaya çıktı. Sağlık ekibi, büyük bir risk alarak hastayı ameliyata aldı.

Ameliyat sırasında hastanın kalp kapağı değiştirilerek vücuttaki tüm pıhtılar temizlendi. Hastanın 20 günlük tedavi sürecinin ardından sağ kol ve bacağını oynatmaya başlamasıyla birlikte serviste gözetim altında tutulan hasta, taburcu edildi.

Dr. Burak Tamtekin, hastanın tedavi süreci hakkında, "Salim bizim en genç hastamız. Salim’in hikayesi kötü başladı ama iyi bitti. Vücuda pıhtı atmadan müdahale edilse çok iyi olacaktı ama bu şekilde de olsa hayata yeniden tutundu” dedi. Genç hastanın başarılı bir iyileşme süreci geçirmesi, doktor ve sağlık ekibinin müdahalesinin önemini vurguladı.

HABER METNİ