Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde geçen yıl yaşanan fırtına sebebiyle askeri mendireğe çarparak battığı bildirilen Türk Bayraklı yük gemisi Kafkametler'in kayıp 7 mürettebatını bulma çalışmaları 76. gününde hala devam ediyor.

Türk Bayraklı yük gemisi Kafkametler, geçen yıl 19 Kasım günü Kdz. Ereğli ilçesinde meydana gelen fırtına nedeniyle askeri mendireğe çarpmış ve kısa bir süre sonra batarak sulara gömülmüştü. Olay sonrasında geminin 12 mürettebatından 5'inin cansız bedenine ulaşılmıştı.

Ancak, gemide bulunan kaptan Cemal Turan, 3'üncü kaptan Berke Çamurtaş, başmühendis Veli Özel, 2'nci makinist Göksel Özel, usta gemici Satılmış Uslu, gemici Mustafa Nacar ve yağcı Ömer Hebip hala kayıp durumda.

Kafkametler Pallada Gemi Ereğli Kayıp (2)

ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, AFAD ve deniz polisi ekipleri, diğer kurumların da katılımıyla bölgede arama faaliyetlerini sürdürüyor. Denizcilik Genel Müdürlüğü koordinesinde, batık geminin enkazını kaldırma çalışmaları özel bir şirket tarafından yürütülüyor.

PALLADA SÖKÜLÜYOR!

Aynı gün yaşanan fırtınada karaya oturan Kamerun bayraklı Pallada isimli kargo gemisinin ise söküm çalışmaları halen devam ediyor.

Halk pazarına koştular! Halk pazarına koştular!

İHA

Ereğli Haberleri