43 işçinin hayatını kaybettiği faciayla ilgili 7'si tutuklu, 23 kişinin yargılandığı dava, geniş güvenlik önlemleri altında devam ediyor. Mahkeme heyetinin, facianın yaşandığı ocakta keşif yapılabilmesi için vereceği karar bekleniyor.

Bilirkişi Raporları ve TTK'nın Cevapları Değerlendiriliyor

Bugünkü duruşmada, mahkemeye sunulan bilirkişi raporları ve Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) cevapları değerlendirildi. Facianın meydana geldiği bölgede keşif yapılabilmesi için incelenen bu raporlar, mahkeme heyeti tarafından dikkatle ele alınıyor.

Madenci Aileleri ve Siyasi Temsilciler Adliye Önünde Basın Açıklaması Yaptı

Duruşma öncesinde, faciada hayatını kaybeden madencilerin aileleri, avukatları ve bazı siyasi temsilciler, Bartın Adliyesi önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Madenci aileleri, adaletin sağlanmasını ve sorumluların cezalandırılmasını talep etti.

CHP Milletvekili Aysu Bankoğlu'nun İfadeleri

Karabük, Zonguldak ve Bartın'ı solladı! Karabük, Zonguldak ve Bartın'ı solladı!

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, davanın sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, ise kurum yöneticileri hakkındaki soruşturma izninin 16 ay sonra geldiğini hatırlatarak, ‘’Bazı müfettişler ve TTK yöneticileri hakkında görevi kötüye kullanmadan dolayı soruşturma izni 16 ay sonra çıktı, biz bunu kabul etmiyoruz. Burada kasıt ihtimali vardır, biz bu şekilde yargılamanın yapılmasını istiyoruz. 16 ay sonra çıkan soruşturma iznini kabul etmiyoruz, bu işin takipçisiyiz ve bu takibi asla bırakmayacağız. Bu hepimizin davasıdır. Bu hepimizin acısı, Bu hepimiz o yüzden de bu davaya hep birlikte sahip çıkmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Bankoğlu, kurum yöneticileri hakkındaki soruşturma izninin gecikmesine dikkat çekerek, adaletin gecikmesini kabul etmediklerini belirtti. Bankoğlu, davayı yakından takip edeceklerini vurguladı.

Soruşturma ve Tutuklamaların Ardından

Facianın ardından başlatılan soruşturma kapsamında 8 yönetici tutuklanmıştı. Davanın ilerleyen sürecinde, tutuksuz yargılanmak üzere bazı isimler serbest bırakılmıştı. Bugüne kadar 6 duruşma gerçekleşirken, toplamda 23 sanık ve 158 tanık dinlendi.

İddianameden Talepler

Savcılığın hazırladığı iddianamede, yöneticiler hakkında ciddi suçlamalar bulunuyor. Yaşamını yitiren her madenci için 'kast ile öldürme' suçundan ağır hapis cezaları talep edilirken, diğer sanıklar 'bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan yargılanıyor. Davanın ilerleyen süreci merakla bekleniyor.

İHA

Bartın Haberleri