Bolu, doğa severleri ve kar tutkunlarını kendine çekmeye devam ediyor, zira mart ayının gelmesiyle birlikte bölge beyaz bir örtüyle kaplandı. Bolu'nun eşsiz doğa harikası, bembeyaz bir görünüme bürünerek görsel şölen sunuyor. Bu muazzam manzara, özellikle Kastamonu'nun yüksek kesimlerinde izleyicilere unutulmaz bir deneyim yaşatıyor.

Kastamonu'nun zirvelerinde sergilenen bu görsel şölen, doğaseverleri adeta büyüleyerek, doğanın eşsiz güzelliklerini bir araya getiriyor. Özellikle karın beyaz örtüsü, bölgede adeta bir masalın içine adım atmış gibi hissettiriyor.

İş insanını gasp ettiler! Çete çökertildi İş insanını gasp ettiler! Çete çökertildi

"Bolu’nun incisi" olarak tabir edilen Gölcük Tabiat Parkı’nda mart ayında kış güzelliği yaşanıyor.

Bolu, Karabük ve Kastamonu başta olmak üzere Batı Karadeniz bölgesi hafta sonu kara teslim oldu

Bolu’nun yüksek kesimlerinde dün gece saatlerinde kar yağışı etkili oldu. Bolu’nun doğa harikası Gölcük Tabiat Parkı’nda da kar yağışı etkili oldu. Gölcük Tabiat Parkı hafta sonunu doğayla iç içe geçirmek isteyen ziyaretçilerle doldu. Ziyarete gelen tatilciler, manzaraya karşı bol bol fotoğraf çektirerek golf araçlarıyla göl etrafında turlama fırsatı buldu. Kar yağışı nedeniyle yeşil alanlarda kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı.

Kastamonu’nun yüksek kesimlerinde görsel şölen

Bolu, Karabük ve Kastamonu başta olmak üzere Batı Karadeniz bölgesi hafta sonu kara teslim oldu

Kastamonu’nun yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Kar yağışı ile beyaza bürünen dağlarda kartpostallık görüntüler ortaya çıktı. Kastamonu’nun yüksek kesimlerinde gece saatlerinden itibaren kar yağışı etkili oldu. Kar yağışı sebebiyle ormanlık alanlar ile meralar beyaz örtüyle kaplandı. Kar yağışı sonrası oluşan manzara görsel şölen oluşturdu. Kastamonu-Çankırı sınırında bulunan Ilgaz Dağı Milli Parkında da kar kalınlığı 24 santimetreye kadar yükseldi.

"Kar yağışının güzelliklerine bakmak için geziyoruz”

Bolu, Karabük ve Kastamonu başta olmak üzere Batı Karadeniz bölgesi hafta sonu kara teslim oldu

Şubat ayında yağmayan karın Mart ayında etkisini gösterdiğini ifade eden Sabahattin Ciğerci, “Bunun akabinde birinci cemre havaya, ikinci cemre suya, üçüncü cemre de toprağa düştü. Üçüncü cemrenin toprağa düşmesiyle birlikte havalar soğudu ve ardından kar yağışı başladı. Hava sıcaklığı da hissedilir derecede düştü. Kar yağışı da İhsangazi ilçemizde halen devam etmektedir. İhsangazi’de de bizler, yüksek kesimlere doğru çıktık ve doğanın güzelliklerini seyrettik. 'Mart ayı kazma kürek yaktırır' derler, bizler de kar yağışının güzelliklerine bakmak için geziyoruz” dedi.

Karabük'te kar yağışı etkili oldu

Bolu, Karabük ve Kastamonu başta olmak üzere Batı Karadeniz bölgesi hafta sonu kara teslim oldu

Karabük'te yüksek kesimlerde kar yağışı etkili olurken, kar sürprizi yaşayan sürücüler mola verip karın tadını çıkardı. Şehirde gece saatlerinde başlayan kar yağışı sabah saatlerinde de devam etti. Karabük- Bartın karayolunun 1030 rakımlı Ahmetusta Geçidi beyaz örtüyle kaplandı. Kar sürpriziyle karşılaşan sürücüler araçlarından inerek eşsiz manzaranın tadını çıkardı. Kazım Özdemir, "Buraya gelince şaşırdık. Acayip güzel kar yağmış maşallah. Mart karı kapıdan baktırıyor yani. Yolda durup fotoğraf çekilelim istedik" dedi.

Kara yolları ekipleri ise Karabük-Bartın karayolunda kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı