Ne olmuştu? Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde bir kurumda müdür yardımcısı olduğunu söyleyen kişinin, bir A101 çalışanı başörtülü kadına yönelik hakaret içeren sözleri gündeme bomba gibi düşmüştü.

Bir kurumda müdür yardımcısı olduğu iddia edilen Onur D., A-101 çalışanı başörtülü kadına karşı kullanmış olduğu ayrımcı ve hakaret içeren ifadelerle çalışana sözlü saldırıda bulundu. "Başımıza ne geldiyse bu kapalılardan geldi. Yeter lan."

Hakaretlerin odağında kalan Başörtülü kadın ise, "Sen kimsin, benim başörtüme hakaret edemez. Sen benim başörtüme nasıl hakaret edersin" diyerek tepki gösterdi. Müdür olduğunu söyleyen Onur D, "Ederim be ederim" şeklinde bağırdı. Kadına hakaretle de yetinmeyen Onur D olaya müdahale eden Polis ekiplerine de tepki gösterince aralarında arbede yaşandı. Halkeğitimde müdür yardımcısı olduğu öğrenilen Onur D.’nin mukavemeti devam etmesi üzerine polis tarafından yere yatırılıp gözaltına alındı." 

MÜDÜR ÜYELİKTEN ATILDI!
Eğitim Bir Sen ve Memur Sen Zonguldak İl Başkanı Kamuran Aşkar, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Onur D.'nin üyelikten atıldığını açıkladı.

Zonguldak'ta sevgi ve dayanışma... İrem ve Alimen'in mutlu günü Zonguldak'ta sevgi ve dayanışma... İrem ve Alimen'in mutlu günü

Kamuran Aşkar'ın basın açıklaması ise şu şekilde;

"İNSANİ DEĞERLER; EĞİTİM BİR SEN' İN KURULUŞ SEBEBİDİR."
"İlimiz Kozlu ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi' nde çalışan bir eğitimcinin hafta sonu ulusal bir market zincirinde çalışanı ile yaşanan bir tartışma sırasında kullandığı "Başımıza ne geldiyse bu kapalılardan geldi." söylemi anlık bir hata dahi olsa halkı tahrik ve ayrıştırmaya yönelik olup, eğitimci olan birine hiç yakışmamıştır.
Kuruluşundan beri insani, İslami ve evrensel değerleri varlık sebebi kabul eden EĞİTİM BİR SEN, bir üyesinin bu söylemini asla kabul etmemiş ve etmeyecektir. Bu bağlamda 04.03.2024 tarihinde toplanan EĞİTİM BİR SEN İl Yönetim Kurulu ilgili şahsın üyeliğinin fesh edilerek üyelikten çıkarılması kararını almıştır. 
Ülkemizin birlik ve  beraberliğinin her şeyden çok daha değerli olduğunu tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz."