Zonguldak Muhtarlar Federasyonu Başkanı Şerafettin Nas, mum yakarak Enerjisa’ya tepki gösterdi.

Emeklilerden önemli çağrı! Emeklilerden önemli çağrı!

Zonguldak Muhtarlar Federasyonu Başkanı Şerafettin Nas, ENERJİSA yetkililerine tepki göstererek elektirik hatlarının yer altına alınmasını istedi. 

Zonguldak Muhtarlar Federasyonu Başkanı Şerafettin Nas, daha kış ayı gelmeden Zonguldak halkının mağdur edildiğini hala elektrik olmayan bölgelerin olduğunu ifade etti.

Başkan Nas açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

 İlimizde hava koşulları nedeniyle  bir afet yaşandı. Bunu üç dört gün önceden AFAD Genel Müdürlüğü gerekse Meteoroloji Genel Müdürlüğü bildirildi. Fakat tabii bizim doğrularımız bizim gibi bir çanak gibi düşünün.  Bütün dağdan tepeden gelen bütün yağmur suları, dere yataklarında ve bu nedenle biz Enerjisa yetkilileri ile zaman zaman  toplantılar yapmaktayız.  Biz bu sıkıntılarımızı defalarca anlattık, söyledik. Bak önümüz kış. Şu anda ağaç kesimlerine dikkat edin dedik. Belediyenin işçilerine, kürek bilsen, kürekle çalışır. Kazmayla verirsen kazmayla çalışır, süpürge verirsen  çalışır ama beş kişinin ekiple on kişinin, on beş kişinin işini yapılıyor. Bu enerji sa kurumu biz defalarca söylememize rağmen Yatırım programına alınmasına rağmen buraya yatırım yapılmıyor. Biz diyoruz ki bu elektrik hatlarını yeri altında alın dedik.  Bir kısmı yapıldı diğerleri yapılmadı.  Kilimli de 4-5  gündür vatandaşlarımızı mağdur edildi. Mum ışığında kaldılar. Daha kışın, daha başındayız. Allah muhafaza yarın ileride daha farklı bir durum olduğunda ııı düşünemiyorum nasıl olacağını. Muhtarlarımız ulaşamıyor.  Benim köyümdeki ben ilçemdeki muhtar arkadaşım hiç kimseye ulaşamıyor. Arızaya ulaşamıyoruz, arıza ekibi çalışır, sahada işi engellenmesin diye bakılmıyor. Zonguldak'ın kaderi değil bu  Geçen senelerde çok büyük bir kar yağışı oldu. Bütün Çankırı'dan, Ankara'dan, Kastamonu'dan ekip geldi. Makine ekibi geldi, araç gereç geldi. Bakın arkadaş şimdi yetkililere söylüyorum. O değerli dostlarımıza, arkadaşlarımıza. Bunu her sene çekecek halimiz yok bizim yok. Buna bir çeki düzen verilsin. Önümüz kış buradan şimdiden uyarıyorum. Birkez daha uyarıyoruz bu soruna çözüm bulunsun.  Haar yer altına alınsın. Vatandaşlarımızın makinaya bağlı yaşayan hastalarımız var. Hala elektrik olmayan insanlar var. Lütfen bu soruna çözüm bulsunlar" şeklinde konuştu.