Zonguldak’ın en büyük sorunu haline gelen ve insanların kent merkezine gelmemesine vesile olan otopark sorununa en büyük çözüm olarak görülen Lavuar alanı altına otopark projesinin genel projeden çıkartılmasına tepkiler devam ediyor.

Fevkani köprüsüyle ilgili şaibeler aydınlatılmalı! Fevkani köprüsüyle ilgili şaibeler aydınlatılmalı!

CHP’li eski belediye başkanı İsmail Eşref döneminde, Lavuar bölgesinin altına 450 araçlık bir otoparkın planlanmasının ardından başlayan süreçte Zonguldak mevcut Belediye Başkanı Selim Alan, 2019 yılı seçim programında lavuar alanı altına 500 araçlık otopark yapılacağını açıklamıştı. 
TOKİ tarafından yaptırılacak olan projenin 2 sefer yapılan ihalesinin ardından yapılan sondajda deniz seviyesinin altına inilip su çıktığının ve ek 90-120  milyon lira arasında maliyeti olacağının belirtilmesi üzerine otoparktan vazgeçilmişti. 
Kamuoyuna net açıklamada bulunmayan Selim Alan’ın mevcut lavuar alanı altına otoparkın olmadığını etrafına itiraf etmesine rağmen açıklamada bulunmuyor.

OTOPARKSIZ PROJE ZONGULDAK’A İHANET!

Konu ile ilgili Gazeteci Ergin Özkul’un sorularını yanıtlayan İsmail Eşref; Benim yaptığım projede bir battı çıktı vardı. Terminal’den batıyor, belediyenin arkasından çıkıyor. Trafik sorununu çözüyorduk. Projenin her iki tarafında otopark vardı. Zonguldak için şuan olmaza olmaz otoparktır. Bugün tragik sıkışıyorsa bunun en büyük nedenlerinden biri de çevredeki yasak parklardır. Biz şehrin göbeğinde şehrin ihtiyacını karşılayacak 600 araçlık otopark Lavuar Alanı projesinde vardı. Bugün yapılan projede otoparkın olmaması tabi de yanlıştır. Bunun yanında bizim yaptığımız projede neler yoktu ki... Sosyal donatılar, Kültür merkezi her şey vardı. Minibüslerin yer sıkıntısını da çözüyorduk. Gezi alanları yapıyorduk. Şuan ki projede bunların hiçbiri yok. İnşallah bizim adayımız kazanır yeniden bunları yapma imkanı buluruz” dedi.