Bakan Koca, alımların çok kısa bir süre içerisinde noter huzurunda ve YouTube üzerinden canlı yayınla gerçekleştirilecek bir kura çekilişi ile belirleneceğini ifade etti. Kura çekilişinin ardından mülakat yapılmadan, hızlı bir şekilde yerleştirme işlemlerinin tamamlanacağını belirtti.

Zonguldak-Ereğli yolunda tanker kazası! Ulaşım tek şerite düştü Zonguldak-Ereğli yolunda tanker kazası! Ulaşım tek şerite düştü

Ayrıca, ÖSYM'nin Tıpta Yandal Uzmanlık Eğitimi Sonuçlarının yakın bir tarihte açıklanacağını söyleyen Bakan Koca, “Son çıkan yasada yan dal uzmanları ile ilgili bazı düzenlemeler de yer aldı. Sözleşmeli kadro sayısında 9 bin artış oldu. Bu artışla birlikte başlangıçta Ankara ve İstanbul dışında bütün yan dal uzmanları artık sözleşmeli olacak. Kadro sayısının süreçte artışıyla, bütün yan dal uzmanları sözleşmeli olabilme imkanına kavuşacaklar. Tercih sonuçlarının ÖSYM tarafından önümüzdeki günlerde açıklanmasını bekliyoruz. Yan dal uzmanlığının yüksek oranda tercih edildiğini hep birlikte göreceğiz” şeklinde konuştu.