Fahri Aktaş’ın yerine Zonguldak Emniyet Müdürü olarak Artvin ilinden atanan Sinan Ergen’in Manisa’ya giden Fahri Aktaş’ın yerini doldurup dolduramayacağı ve acaba “Nasıl Müdür?” soruları kafalarda dolaşırken Sayın Sinan Ergen Müdür’ün de gerçekten tam bir devlet adamı kimliğinin yanında Fahri Müdür gibi halkın müdürü diyebileceğimiz izlenimini edindik.

Nasıl mı?

Anlatalım şöyle ki!

Fahri Aktaş Müdürümüz Manisa’ya atandığında ben memleketimde fındıktaydım. Hatta gitmeden önce de kendisine dernek adına hediye olarak bir plaket takdim etmiştim. Atanma haberini de Vali Mustafa Tutulmaz ile birlikte basından memlekette öğrendim.

Artvin’den Sinan Ergen’in Zonguldak’a Emniyet Müdürü olduğunu okudum. Doğal olarak memleket dönüşümde kendisini dernek yönetimimle birlikte ziyaret edecektim ve döndüğümde de hemen randevu talep ederek Emniyet binasında ziyaret ederek tanışma imkânı bulduk.

Murat Sesli; "Kdz. Ereğli'yi en iyi şekilde temsil edeceğiz!" Murat Sesli; "Kdz. Ereğli'yi en iyi şekilde temsil edeceğiz!"

O günkü tanışmamızda sert bir müdür olarak bize biraz yansısa da öyle olmadığını KGD’ye iade-i ziyaretinde daha iyi gözlemleme imkânı bulduk. Sayın Müdürümüzü KGD’nin 20. Yaş günü kutlamalarına davet ettik ve o gün tesadüf misafirleri gelince derneğin kuruluş yıldönümüne katılamamıştı.

Kutlamalar bitip derneğe geldikten bir süre sonra özel kalemi beni arayarak sayın müdürün derneği ziyaret edeceğini ifade edince 9 Kasım saat 11.00 olarak belirledik. Tam dakik olarak ziyarete derneğe geldi ve gelirken de bize kutlama pastasını da getirip jestini yaptı. Teşekkür ettik ve pastayı birlikte keserek çay-pasta koyu bir sohbete daldık.

Sağolsun yanımda da Danışma kurulu üyemiz Dilek Demirel hanım da vardı, birde bizim İMZA ekibi eşlik etti, diğer arkadaşlarımız İstanbul’daki “3. Zonguldak günleri”ne görevli olarak gitmişlerdi.

Sayın Müdürle gayet samimi bir şekilde konuşmaya başladığımızda gerçekten mükemmel bir kişiliğe de sahip olduğunu Dilek hanımla teyit ettik. Elbette Devletin Emniyet Müdürü gibi disiplinli bir teşkilatın sorumlusu olarak kendine has özellikleri olacaktır ama bizimle sohbeti samimi doğal ve bambaşkaydı.

Yani kısaca fotoğrafı konuşturduğumuzda diyorum ki, seni tanıdığımıza çok memnun olduk Sinan Müdürüm. Zonguldak’a bir kez daha hoş geldin ve hayırlı görevler diliyoruz. Türkiye’nin ilk vilayeti demokrasi kenti Zonguldak’ta her daim asayiş berkemaldir. Tabi her yerde olduğu gibi çürük elmalar da olacaktır. Sizler zaten o çürük elmaları bulup çöpe atıyorsunuz. Haber-Yorum: Mustafa EMEN