Nisan ayı sürpriz hava değişiklikleriyle karşımıza çıkıyor. Birçok kent dolu yağışıyla sarsıldı. Meteoroloji ve valilik uyarılarının ardından, yoğun yağış ve dolu etkisi artıyor. Harita güncellendi ve bu hafta için uyarılar peş peşe geldi. Çeşitli illerde dün gece itibariyle şiddetli yağışlar ve soğuk hava etkisini göstermeye başladı. Bugün, İstanbul dahil birçok ilde sağanak yağışlar ve soğuk hava etkili olacak. 6 kent için sarı alarm verildi. İşte, tüm yurtta beklenen hava durumu detayları…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre ülkemizin genelinde parçalı, yer yer çok bulutlu hava hakim. Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Doğu Akdeniz'in Toroslar mevki, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Osmaniye, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Özellikle öğleden sonra Kastamonu, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir ve Çorum çevreleri ile Ankara'nın doğu kesimlerinde yağışın kuvvetli olması bekleniyor. Güney ve iç kesimlerde toz taşınımı da gözlemlenebilir.

Kaza sonucu acı kayıp! Kaza sonucu acı kayıp!

Kuvvetli yağışların etkili olabileceği bölgelerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

HABER MERKEZİ

Kastamonu Haberleri