Mecliste istifa eden Belediye Meclis üyelerinin yerine yeni belediye meclis üyeleri AK Parti'den Aydın Arıcı, CHP'den ise Bahattin Arı ve Ahmet Ersin Zaman ilk kez meclis toplantısına katılarak meclis üyesi olarak görevlerine başladı.

WhatsApp Image 2023-05-02 at 13.59.56

Zonguldak Belediye Meclis  Mayıs ayı 1. birleşimi gerçekleştirildi.

Zonguldak Belediye başkanı Dr. Ömer Selim alan başkanlığı'nda gerçekleştirilen meclis toplantısında duygusal anlar yaşandı.

Meclis birleşimi öncesinde milletvekili aday adaylığı için CHP'den meclis üyeliğinden istifa eden Okan Onur mecliste veda konuşması yaptı ve helallik istedi.

WhatsApp Image 2023-05-02 at 13.59.56 (1)

Mecliste meclis üyeliğinden istifa eden AK Partili Murat Uzun'un yerine birinci başkan vekili için gizli oyla seçim gerçekleştirildi.

17 oy Bünyamin Babaiban'a, 2 oy Aydın Arıcı'ya çıkarken, 9 oy ise boş çıktı.

Aday olmadığı halde kendisine oy çıkmasını gülerek karşılayan Aydın Arıcı, “Bu CHP’liler var ya beni ilk günden mahvettiler.. Ben gerçekten Bünyamin Babaiban'a oy verdim yanımda şahidim de var" dedi.

Toplanması yasak olan bitkiyi Çaycuma'da toplarken yakalandı! Toplanması yasak olan bitkiyi Çaycuma'da toplarken yakalandı!

WhatsApp Image 2023-05-02 at 13.59.56 (2)

Mecliste belediyenin 2022 Mali Yılı Gelir ve Gider Kesin Hesaplarının ve Cetvellerinin görüşülmesi hakkındaki yazısı Oy birliği ile komisyonu havale edilirken,

Merkez ilçe Asma Mahallesi'nde 1984 oda 6 parsel sayılı taşınmazın doğusunda tescil harici alana yönelik çizilen 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği talebi hakkındaki imar komisyonu raporu ise  oy birliği ile kabul edildi.

Bir sonraki meclis'in 5 Mayıs toplanmasına karar verilerek toplantı sona erdirildi.

Emre Can Bayram