Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Arzu Kara, Atatürk Devlet Hastanesi'nde kazan dairesinden sızıntı nedeniyle 10 personelin zehirlendiği iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Başkan Kara, bu iddiaların ciddi boyuta ulaştığını ve çalışanların yaşadığı şikayetlere dikkat çekti.

Başkan Kara, yaşanan sağlık skandalının bir an önce araştırılarak açığa kavuşturulması ve kamuoyunun en kısa sürede bilgilendirilmesi gerektiğini vurguladı. Sağlık çalışanlarının sağlığı ve can güvenliğinin öncelikli olduğunu belirterek, bu tür durumların vebal ve hesabının kimseye ait olmadığını ifade etti.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ GÜVENLİĞİ

Sağlık çalışanlarının sağlığının sorunlu ortamlarda tehlikeye atılmasının kabul edilemez olduğunu belirten Başkan Kara, kamu idaresinden konuya titizlikle yaklaşılmasını ve iddialara cevap verilmesini beklediklerini ifade etti.

İHMALLER FELAKETE NEDEN OLABİLİR

Sağlık Skandalı'nın ihmallerin felakete neden olabileceği bir durum olduğunu vurgulayan Başkan Kara, tüm kamu idaresine çağrıda bulunarak, çalışanların ifadelerine ve taleplerine kulak verilmesi gerektiğini belirtti.

Ayrıca, yaşanan durumu hafife alan ve çalışanları umursamayan kişi ya da kişilerin hesap vermesi gerektiğine dikkat çekti. Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Arzu Kara, sağlık çalışanlarının can güvenliği, sağlığı ve hayatları söz konusu olduğunda herkesin sorumluluk alması gerektiğini bir kez daha vurguladı.

Minik fenomen dinleyicilerden tam not aldı! Minik fenomen dinleyicilerden tam not aldı!

Aybüke Ünal

Zonguldak Haberleri