İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 4 gündür devam eden "Mercek-11" Operasyonları kapsamında 74 ilde gerçekleştirilen çalışmalarda 998 silahın ele geçirildiğini ve bin 124 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Mercek-11" Operasyonları sonucunda 749 ruhsatsız tabanca, 72 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 26 uzun namlulu tüfek, 164 ruhsatsız av tüfeği olmak üzere toplamda 998 silahın ele geçirildiğini belirtti. Operasyonlarda bin 124 şüphelinin de gözaltına alındığını vurgulayan Bakan Yerlikaya, halkın huzurunu kaçıran organize suç örgütleri ve silah temin edenlerle mücadelede kararlı olduklarını ifade etti.

Başkan Tahsin Erdem'den 19 Mayıs kutlama mesajı… Başkan Tahsin Erdem'den 19 Mayıs kutlama mesajı…

İl Jandarma Komutanlıkları ve İl Emniyet Müdürlükleri tarafından 74 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda, özellikle İstanbul, İzmir, Adana, Ankara, Konya gibi büyük şehirlerde yoğunlaşan çalışmalarda toplamda 821 tabanca yakalandı. İstanbul'da 150 tabanca ve 4 uzun namlulu tüfek ele geçirilirken, İzmir'de 59 tabanca ve 1 uzun namlulu tüfek, Adana'da 58 tabanca ve 1 uzun namlulu tüfek, Ankara'da 40 tabanca, Konya'da ise 34 tabanca ele geçirildi. Operasyonları gerçekleştiren güvenlik birimlerine tebriklerini ileten Bakan Yerlikaya, Türkiye genelinde güvenlik sağlanması adına yapılan bu operasyonların devam edeceğini belirtti.