Halk pazarına koştular! Halk pazarına koştular!

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesi, çevre dostu ve sürdürülebilirlik ilkelerine odaklanan bir poster ile Uluslararası Kütüphane Dernekleri ve Kurumları Federasyonu (IFLA) tarafından öne çıkan "Yeşil Kütüphane" programına kabul edildi.

Yeşil Kütüphane Posterine Özel Dikkat

Kütüphane, çevre, sürdürülebilirlik ve kütüphaneler arasında kurulan bu özel bağlamı vurgulayan bir poster tasarlayarak IFLA'nın çevre ve sürdürülebilirlik konularında farkındalık oluşturma amacına destek verdi.

İki Dil Seçeneği ile IFLA Web Sayfasında!

Hazırlanan poster, İngilizce ve Türkçe olarak yayınlanacak ve IFLA'nın resmi web sayfasında yer alacak. Bu, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nin küresel çapta çevresel sürdürülebilirlik konusundaki çabalarının uluslararası alanda tanınmasını sağlayacak.

Türkiye'den Toplam Yedi Üniversite Posterleri ile Katıldı

Türkiye genelindeki diğer üniversiteler de çevresel etkileri azaltma, enerji verimliliğini artırma ve geri dönüşümü teşvik etme gibi sürdürülebilirlik ilkelerini vurgulayan kendi posterlerini gönderdi. Bugüne kadar yedi üniversitenin posteri IFLA tarafından değerlendirilerek yayınlandı.

Kütüphanelerin Topluma Katkısı

IFLA, kütüphanelerin çevresel sürdürülebilirlik konusundaki çabalarını teşvik ederken, posterler kütüphanelerde çalışanlara ve ziyaretçilere çevre dostu uygulamalar ve sürdürülebilirlik bilinci hakkında bilgi sağlayarak toplumun sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasına yardımcı olacak.

İbrahim Yıldız

Zonguldak Haberleri