Zonguldak’ın en büyük sorunu olan otopark meselesine en büyük çözüm olabilecek Lavuar alanı projesinden otoparkın çıkartıldığı öğrenildi. 

OTOPARK PROJEDEN ÇIKARTILDI!

Defalarca değişen, son olarak da geçen sene Şubat ayında açıklanması beklenirken deprem olduğu için ertelenen projeden “Otoparkın çıkartıldı” detayını İmza Gazetesi duyurdu. 

Zonguldak’ta Lavuar Alanı projesi geçtiğimiz aylarda başladı. Otopark sorununa çözüm olarak beklenen projede otopark olup olmayacağı merakla bekleniyordu. Yaşanan son gelişmeye göre projede herhangi bir otopark yapılmayacağı öğrenildi. Projede otopark olmaması kamuoyunda tepkilere neden oldu.

550 ARAÇLIK OTOPARK OLACAKTI!

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)eski belediye başkanı İsmail Eşref döneminde Lavuar zamanına 450 araçlık otopark yapılması planlanıyordu. Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan döneminde ise otopark sayısı 550’ye çıkartılacak şekilde projenin revize edildiği açıklanmıştı. 

“SUDAN” MAZERET!

Daha önce yapılan ihaleler yer altında 2 katlı ve 550 araçlık otoparkın 90 ile 120 milyon lira arasında ek maliyet getireceği söylenilerek iptal edilmişti.

Yerel yönetim otopark olup olmayacağı konusunda net bir açıklama yapmazken zamanın Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un açıklama yapacağı gün deprem olması nedeniyle Zonguldak’a gelmesi iptal edilince konu açıklığa kavuşamamıştı. Otoparkın olmayacağı bir yıl boyunca gizlendi. 

OTOPARK 2. ETAPTA OLACAK MI?

İlk etaptaki Lavuar alanı altına otopark olmayacağı kesinleşirken, iddiaya göre inşaatın 2. kısmında yeni otoparkın Soğuksu semtinde Muharip Gaziler Derneği binasının olduğu alana yapılması planlandığı öğrenildi. Emlak Konut tarafından yapılması planlanan projede ise kaç araçlık otopark yapılacağı ise hala açıklanmadı. Alanın küçüklüğü düşünüldüğünde otoparkın söz verilen 550 araçlıktan çok daha az olacağı tahmin ediliyor.

ZONGULDAK’IN HASTANEDEN AĞZI YANDI AMA!

Öte yandan Lavuar alanının altına yapılacağı söz verilen projenin gerçekleşmemesi durumunda Zonguldak’a ödeneksizlikten yapılan benzer 2. ihanetin gerçekleşeceği vurgulandı. 

İlk ihanetin ek maliyetten kaçınılan SSK Atatürk Hastanesi yeri konusunda yapıldığı ifade edilmişti. SSK Hastanesi’nin 69 Ambarlarına yapılma kararı alındıktan sonra sondajla kazık sistemi yapılması gerektiği ifade edilerek ek 10 milyon lira maliyetten çekinilerek mevcut yere hastane yapılmasına karar verilmişti. Mevcut yere yapılan hastanede ise otopark sorunu caddelere taşarken 69 Ambarlarının bulunduğu alana resmi kurum binaları yatay mimariyle yapılmaya devam ediyor.

İbrahim Yıldız

Zonguldak BEÜ'de kansere ilaç... Patent bile alındı... Kansere yeni umut... Zonguldak BEÜ'de kansere ilaç... Patent bile alındı... Kansere yeni umut...

Zonguldak Haberleri