*** Zonguldak şehrinin profesyonel ligdeki tem temsilcisi Zonguldak Kömürspor bu sezon ekonomik sıkıntılar sebebiyle zor günler geçiriyor. Sezon başında bu sıkıntılar yüzünden gerekli olan transferleri yapamayarak zor grupta mücadele ediyor. Oynadığı rakipleri karşısında kadro yetersizliği nedeniyle sürekli puanlar kaybederek ligin dibine demir atarak adeta can çekişiyor.

*** İlk yarının bitimine sadece 3 maç kalmasına rağmen ancak 8 puan toplayabilen ve federasyona yatıramadığı 1.5 milyon liradan dolayı da 3 puanı silinen Zonguldak Kömürspor takımı başarılı olabilecek yeterli kadroyu kuramamasından dolayı sıkıntılı bir sezon geçiriyor. Geçtiğimiz Pazar günü oynadığı çok zayıf bir takım olan Serik Belediyespor karşısında da 0-0 berabere kalarak bu kadroyla ligde tutunamayacağını net şekilde ortaya koydu.

*** Zonguldak Kömürspor’u amatör ligden önce 3. Lige ve daha sonra da 2. Lige şampiyon yaparak çıkartan Demir Şirketler grubunun uzun süredir şehrin ileri gelenlerine destek çağrısı yapmasına rağmen bugüne kadar hiç kimsenin duyarlı olmaması kulübü hepten çıkmaza soktu ve maliyetlerin artışı da fazlalaşınca koskoca il takımı yalnızlığa terkedildi.

*** Kulüp Başkanı Salih Demir’in geçtiğimiz günlerde istifa edip “Takımı alacak olana vereceğiz” çağrılarına rağmen yine gerekli olan ses gelmeyince durum git gide kötüye giderek ilk yarının son 3 maçına girildiğinde küme düşme endişesi doruk noktaya ulaştı.

*** Burada kötü gidişata ve yapılan çağrılara cevap verilmemesi de gösteriyor ki, şehrimizin tek mülki amiri olan Sayın Valimiz Osman Hacıbektaşoğlu’na büyük görevler düştüğü gerçeği ön plana çıkmış durumdadır. Sayın Valimizin de bu konudaki hassasiyetine olan inancımızdan hareketle hiç olmazsa Ocak ayında yapılacak olan ara transferler için kaynak sağlayarak nokta transferler yapılarak takımımızı ligde tutmak olmalıdır.

Zonguldak'ta hırsızlık operasyonu! Zonguldak'ta hırsızlık operasyonu!

*** Gelen bilgilere göre de Sayın Valimizin Eren Enerji ile Erdemir’e bir yazı yazarak destek istediği bilgisini aldık. Bu olumlu bir gelişme olarak sevindirici olmakla birlikte bu konu askıda kalmamalı ve Sayın Valimizin şehrinin takımının ligde kalması için ekonomik desteklerini bir an önce kulübe vermesi adına herkesin elini taşın altına koymasını sağlamalıdır. Bu takım Demir Şirketler grubunun olduğu kadar İlin Valisi olarak Sayın Valimizin de takımıdır. Haydi Sayın Valim şehrinizin takımını küme düşmekten kurtarın.

Mustafa EMEN’in spor analizi sporda…