Zonguldak da asla unutmaz!

-         1968 yılında Zonguldak'ta çekilen başrollerini Ediz Hun ve Hülya Koçyiğit’in paylaştığı "Kadın Asla Unutmaz" filminin geçtiği ve manzarasıyla büyülediği yılların sahili bir inşaat firmasına verilen ihaleyle birlikte mahvedildi. 

-         Zonguldak Orta Kapuz ve Tersane'de DDY İkinci Bölge tarafından bir inşaat firmasına ihale ile aldığı alanı kirlettiğini facebook hesabından paylaşan Zonguldak TEMA İl Temsilcisi Berran Aydan konu hakkında açıklama yaptı.

0001-10

DDY'NIN İNŞAATI!

Zonguldak TEMA İl Temsilcisi Berran Aydan facebook hesabından Devlet Demir Yolları tarafından ihale ile bir inşaat firmasına Zonguldak'ta Orta Kapuz ve Tersanedeki istinat duvarı çalışması sonucunda ağaçların ve kayalıkların zarar görmesine tepki gösterdi. Yapılan uygunsuz çalışmaya tepki gösteren Aydan, facebook hesabından:

"Zonguldak Orta Kapuz ve Tersane'de DDY İkinci Bölge tarafından bir inşaat firmasına ihale edilerek yürütülmekte olan istinat duvarı, üst geçit ve asansör inşaatı sırasında oldukça duyarsız, dikkatsiz ve bilinçsiz çalışılmakta. Tamam, demiryolu güvenliği için duvar örülmesi gerekebilir. Buna bir şey diyemeyiz. Ama ille de çıkan hafriyat atıklarını, molozları sahillerde bırakmak mı gerekiyor. Taşımak çok mu zor? Bu durum Çevre Mevzuatına aykırı değil mi? Firma işini bitirip gidince tahrip olan doğa kendini nasıl yenileyecek? Ceza kesmek tek çözüm değil, önemli olan bırakılan atıkların ivedilikle temizlenmesi ve tekrar atılmamasının sağlanmasıdır. Bu sahiller hepimizin, sahip çıkalım." şeklinde bir yazı yazarak ve video çekerek duruma tepki göstermişti. 

TEMA İL TEMSİLCİSİ BERRAN AYDAN'DAN TEPKİ!

Zonguldak TEMA İl Temsilcisi Berran Aydan yaşanan olay hakkında İmza Gazetesi'nin sorularını "Ağaçlar, kayalıklar tahrip oldu.  Devlet Demir Yolları'nın daha duyarlı olması gerekiyor. Çocukluğumun tüm yazları Tersane koyunda geçti. Tersane, Orta Kapuz ve Kapuz koyları dünyada gördüğüm en güzel koylar içindedir. Kayalık yapıları, ağaçları, kumsalları ile çok kıymetlidir. Ve bu koyların doğal yapıları korunarak tekrar plaj haline getirilerek halkın kullanımına açılmalıdır. Tersane koyuna kanal ile gelen kirli suların akması da engellenmelidir." şeklinde cevapladı.  

FİLMLERE KONU GÜZELLİK!

1968 yılında Zonguldak'ta çekilen başrollerini Ediz Hun ve Hülya Koçyiğit’in paylaştığı "Kadın Asla Unutmaz" filminin geçtiği ve manzarasıyla büyülediği yılların sahili bir inşaat firmasına verilen ihaleyle birlikte mahvedildi. 

"Kadın Asla Unutmaz" filmi 1968 yılında Hürrem Erman’ın yönetmenliğinde çekilmiş uzun metraj bir dram filmidir. Hülya Koçyiğit’in yıldızının henüz yeni parlamaya başladığı zamanlarda çekilen film, o dönemki sinema kültürünün taleplerini karşılayan ve beğenilen bir yapım olmuştur. Filmin Hülya Koçyiğit, Ediz Hun ve Selma Güneri gibi başarılı isimleri bir araya getiren geniş bir oyuncu kadrosu olan film Zonguldak caddelerinde çekilmiş ve Zonguldak manzaralarıyla donatılmıştı. 

Günümüzde ise Türk Sineması'na mekan olmuş bu yerler yok edilmekle burun buruna geldi. Moloz yığınları, inşaat atıkları manzarasıyla büyüleyen Orta Kapuz yok ediliyor. 

Fevkani köprüsüyle ilgili şaibeler aydınlatılmalı! Fevkani köprüsüyle ilgili şaibeler aydınlatılmalı!