Dünya mutfaklarıyla ilgili içerikler sunan Taste Atlas'ın 'dünyanın en kötü yemekleri' listesinde, Zonguldak'ın meşhur lezzetlerinden Karalahana (Mancar) çorbasının yer alması, Zonguldaklı aşçıları isyan ettirdi. Online oylarla belirlenen liste, Karalahana çorbasını dünyanın en düşük puan alan 100 yemeği arasında 22. sıraya yerleştirdi.

MISIR EKMEĞİYLE BAMBAŞKA

Karalahana (Mancar) çorbasının mısır ekmeğiyle yendiğinde bambaşka bir tat verdiğini savunan vatandaşlar tepki gösterdi.

MANCAR PİŞMEYEN EV Mİ VAR?

Ancak, Zonguldak ve tüm Karadeniz Bölgesi'nde geleneksel bir lezzet olarak kabul edilen Karalahana Çorbası, bölge aşçıları tarafından savunuluyor. Coşkunoğlu Lokantası Aşçısı Yüksel Albuz, sonucu kabul etmediklerini belirterek, "Mancarın biz sadece tek çeşidini değil onlarca çeşit yemeğini yapıyoruz. Sarması, turşusu gibi. Bizde çok meşhurdur. Yani bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum. O sıralamada kesinlikle bir yanlışlık var. Sadece Karadeniz’de değil Türkiye’nin her tarafında mancar yemeği tercih edilir, meşhurdur. Türkiye’de mancar pişirilmeyen ev mi var. Mancar en lezzetli yemektir ve katılmıyorum" dedi. Zonguldaklı aşçılar, dünyanın en kötü yemekleri listesinde Karalahana Çorbasının yer almasına karşı çıkarak, bölgenin gururunu savunuyor.

Bilal Amca’ya sözümüzü tutamadık! Bilal Amca’ya sözümüzü tutamadık!