Zonguldak'ta faaliyet gösteren özel hastane acil servis hastalarından usulsüz para talep ettiği gerekçesiyle Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından tarihi bir ceza ile karşı karşıya kaldı.

Usulsüz Para Talebi ve SGK'nın Cezası

Hastaneden acil servise giriş yapan İ.S.'den usulsüz para alan hastanenin, SGK tarafından yapılan denetleme sonucunda cezalandırıldığı belirtildi. SGK'nın açıklamasına göre, sağlık hizmeti sonucunda alınan ilave ücretin kurum mevzuatına aykırı şekilde tahsil edildiği tespit edilmiş ve 2023 yılında özel hastaneye cezai işlem uygulanmasına karar verilmiştir.

Vatandaşın Mağduriyeti ve SGK'nın Cevabı

Mağdur olan vatandaş, kardeşi ile hastaneye geldiklerinde acil serviste yapılan tetkiklerin ardından kendilerinden 515 TL para talep edildiğini belirtti. Emekli olan kardeşi için acil hastalardan para talep edilemeyeceğini bildikleri için ayrıntılı fatura istediklerini ifade etti. Faturayı alarak ödeme yapan vatandaş, sonrasında SGK'ya başvuruda bulunarak şikayette bulundu. SGK ise yaptığı inceleme sonucunda hastaneye ceza uygulandığını belirtti.

Vatandaşın Dilekçesi ve SGK'nın Cevabı

Mağdur vatandaş, yaşadıkları haksızlığı SGK'ya bildirmek için dilekçe yazdığını ve bu dilekçeye SGK tarafından verilen yanıtta, yasa gereği istenilen paranın kurumdan talep edilemeyeceği, fazladan alınan ilave ücretin ise Zonguldak Valiliği'nde bulunan Tüketici Hakem Heyeti'nden talep edilebileceği bilgisine ulaştığını ifade etti.

Siyasiler ve işçiler Zonguldak’ta 1 Mayıs için yürüdü! Siyasiler ve işçiler Zonguldak’ta 1 Mayıs için yürüdü!

Zonguldak Haberleri