Zonguldak'ın Asma Mahallesi'nde meydana gelen heyelan faciasında yaşamını yitiren 82 yaşındaki Perihan Çakar ve 51 yaşındaki oğlu Sait Çakar, düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuklarına uğurlandı. İkinci büyük heyelanın meydana geldiği olayda arama kurtarma ekiplerinden 21 kişi yaralanırken, diğer ekiplerden 15 kişinin tedavisi tamamlandı, 6 kişinin ise tedavisi devam ediyor.

AW096201_05

Olayın ardından toprak altından çıkarılan anne ve oğlunun cansız bedenleri, Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Otopsi işlemleri tamamlanan anne ve oğlu için Asma Mahallesi Geylani Camii avlusunda cenaze programı düzenlendi.

PROTOKOL CENAZEDE 

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ve diğer protokol üyeleri, ailenin yakınları ve sevenlerinin katıldığı cenaze töreni, ikindi namazının ardından gerçekleşti. Dualar eşliğinde kılınan cenaze namazının ardından anne ve oğul, aile mezarlığına defnedildi.

AW096201_06

ÖNCESİNDE DE ŞİKAYETLER VARDI

Heyelanın meydana geldiği bölgede yaşayanların ifadelerine göre, öncesinde bölgede şikayetler olduğu ve belediyeye dilekçe verildiği belirtilmişti. Heyelanın nedeniyle ilgili soruşturma sürerken, facianın ardından ailenin yakınları, acılarını paylaşırken, bölgedeki riskin önceden dile getirildiği iddiaları da ortaya çıktı.

Acılık’da yumruklar konuştu! Acılık’da yumruklar konuştu!

AW096201_04

HABER MERKEZİ