Elektrik akımına kapılan ve yaşamını yitiren 25 yaşındaki Soner Korkut'un ölümüyle sonuçlanan olay, bilirkişi raporuyla detaylarıyla açığa çıktı.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında yapılan incelemede, maden ocağında kaçak akım rölesinin bulunmaması dikkat çekti. Bilirkişi raporunda, elektrik panolarının alev sızdırmaz özelliğinin bulunmaması ve topraklama kablosunun kesilerek bağlantı yapıldığı tespit edildi. Ayrıca, elektrikçinin tek başına tamir yapmaması gerektiği ve su havuzlarına giden elektrik kablolarının düzensiz monte edildiği belirtildi.

A W177508 01

İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanının daha önce şirketin öneri defterine yazdığı, ocaktaki elektrik pano ve ekipmanlarının ateş geçirmez ve atex belgeli olması gerektiği uyarısı da raporda yer aldı.

Olay sonrasında gözaltına alınan işletme mühendisi Y.K. tutuklanırken, ocak sahibi H.D. savcılıkça serbest bırakıldı. İki iş güvenliği uzmanı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

A W177508 02

Zonguldak’ta akaryakıt tablosu yeniden değişiyor, indirim geliyor! Zonguldak’ta akaryakıt tablosu yeniden değişiyor, indirim geliyor!

A W177508 03

A W177508 04

İHA

Zonguldak Haberleri