2.Lig'te Play-Off'ların başlıyor olması Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)'nin Ankaraspor-Nazilli Belediyespor müsabakası hakkında vereceği karara herhangi bir engel teşkil etmiyor.

TFF, eğer Ankaraspor-Nazilli Belediyespor karşılaşmasında "Uzlaşma" olduğunu belirlerse bu süreç birkaç farklı şekilde ilerleyebilir.

TFF'nin vereceği karar doğrultusunda, Ankaraspor ile Nazilli Belediyespor küme düşürülebilir, Ankaraspor ile Nazilli Belediyespor'un 1'er veya 3'er puanları silinir. Eğer açıklanan karar sonrasında Ankaraspor'un Play-Off'lara kalmasına engel teşkil eden bir durum söz konusu olursa da puan tablosunda yine Ankaraspor'a en yakın olan takım (Şu an için Karacabey Belediyespor) onların yerine geçer ve kaldığı yerden devam eder.

Zonguldakspor’un eski antrenörü Çolak’tan TFF hakkında çarpıcı açıklama! Zonguldakspor’un eski antrenörü Çolak’tan TFF hakkında çarpıcı açıklama!

Avukat Emin Öztürk, "Play-Off'lar başlarsa ve tespit süreci uzarsa geriye dönük olarak işleyebiliyor mu nasıl uygulama?" sorusunu şöyle özetliyor;
Emin Öztürk, "Eğer bu maçta olası bir şike yapıldığına ilişkin bulgulara ulaşılırsa elbette Play-Off'ların da akıbetini etkileyebilecek bir şey. Çünkü bu taktirde Play-Off'lara kalan takımın yerine başka bir takımın gitmesi gerektiği ortaya çıkacak. Bunun yöntemleri var. UEFA kendi disiplin talimatlarında şöyle hükümler koyuyor veya uygulamada şunları söylüyor; 'Ben bu soruşturmayı açtım, bu soruşturma neticelendiğinde sistem bozulursa ben tekrar o grupları oynatabilir ya da Play-Off'u tekrarlayabilirim ya da doğrudan doğruya burada o takım yerine aslında Play-Off'ta yer almaması gereken takım yerine başka bir takımı bir üst turdan dahil ederim' diyor. TFF'nin de elinde imkanlar var ama süreci nasıl ilerleteceklerini takip etmek lazım. Umarım hızlı, seri ve net bir yargılama yaparlar."

HABER: Emre Sezer