Zonguldak Kömürspor futbol takımı öyle bir sahada oynuyor ki, gerçekten oynayanları yürekten alkışlamak lazım. Günümüz teknolojisinde böyle bir sahada mücadele etmek ve başarı aramak mangal gibi yürek ister. Kelle koltukta her an sakatlanmak pahasına balçık sahada bırakın top koşturmayı topu kontrol etmek dahi son derece zor bir iş. Bir de pas atacak olduğunuzu düşünecek olursak en küçük bir yanlış hareket rakibe gol yapma imkanı sağlıyor.

İşte stadın ve zeminin son hali budur. 2-0 mağlup olduğumuz Sancaktepespor karşısında Zonguldak Kömürspor’lu futbolcular bu kötü zeminde tel tel döküldüler. Teknik kapasitesi yüksek oyunculardan kurulu olan ve zemini düzgün sahada baş döndürücü pas trafiği yapabilen ve özellikle deplasmanlarda daha başarılı sonuçlar alan  Kırmızı-Lacivertliler maalesef Pazar günü gününde olmadıkları gibi sahanın berbat oluşundan dolayı da son derece etkilendiler.

Hani denilecektir ki, rakip takım da aynı sahada mücadele etti. Evet eşit şartlarda mücadele edildi ama dediğimiz gibi sahanın çok kötü oluşu sebebiyle etkilenen onlar değil, bizim futbolculardı ve 90 dakika boyunca istediklerini yapamadıkları gibi rakibe mahkum bir futbol ortaya koyarak sahadan da 2-0 mağlup ayrıldılar ve Play-Off yolunda çok ağır bir yara aldılar.

Zonguldaklı eğitimcilerden şiddet olaylarına protestolu tepki! Zonguldaklı eğitimcilerden şiddet olaylarına protestolu tepki!

Suç kimin diyecek olursanız, suç yıllardır bu şehre arka pencereden bakan, ilgisiz kalan tüm yetkililerindir. 2. Ligde oynayan bir takımın sahasının bu kadar kötü olmasına ve burada futbol oynatmasına ve seyirci kalmalarına hiç hakları yok. İşte size sahipsiz kentin sahipsiz stadı diyerek sözü bitirelim.

Seneye deyip ağzımıza bir kaşık bal çalıyorlar ya, o sene de çabuk geliyor da, işte o zaman başka bahane bulacaklar mı?

Yorum: Mustafa Emen