Gökçebey ilçesinde yaşayan ve İstanbul'da ikamet eden, ZONDEF'in İstanbul'daki 3. Zonguldak Günleri'nde Gökçebey stantının olmaması nedeniyle yaptığı girişimle Gökçebey'i İstanbul'da sahiplenen Adem Ayvacık kendi ilçesinden Belediye Başkan aday adaylık başvurusunu gerçekleştirdi. 

2019 yılında da MHP'den Belediye Başkan adayı olan Ayvacık, 2023 Genel seçimlerinde de AK Parti'den İstanbul 2. bölgeden Milletvekili aday adaylığı müraacatını yapmıştı. Ayvacık, 2024 yılında yapılacak olan Mahalli İdarelere Yerel Seçimi öncesinde de Gökçebey'den Belediye Başkan aday adaylık başvurusunu AK Parti İlçe Başkanı Erkan Soner Kodaman'a teslim etti. 

Kozluluları üzecek uygulama hayata geçiriliyor! Pazartesi günü durdurulacak Kozluluları üzecek uygulama hayata geçiriliyor! Pazartesi günü durdurulacak

İlçe Başkanı Kodaman Ayvacık'ın aday adaylık başvurusunu teslim aldıktan sonra yaptığı açıklamada; "Gökçebey Belediye Başkan aday adaylığı başvurusu için ilçe başkanlığımıza gelen Sayın Adem Ayvacık’ın Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunu teslim aldık. İlçe başkanlığı olarak başarılar dileriz" dedi.