"ONURLU MİLLETİ AŞAĞILADI"

Sivil Toplum Kuruluşları, Ankara'da düzenlenen Büyük Gazze Yürüyüşü'ne katılan on binlerce kişiye hakaret eden gazeteci Fatih Altaylı hakkında suç duyurusunda bulundu. Memur-Sen'in de aralarında olduğu STK'lar, Altaylı'nın Türk milletini alenen aşağılayan ifadeleri nedeniyle adli makamlara başvurdu.

"ALÇAK, AŞAĞILIK, ŞEREFSİZ" İFADELERİNE SUÇ DUYURUSU

Geçtiğimiz Pazar günü düzenlenen Gazze Yürüyüşü'ne katılanlara yönelik ağır hakaretlerde bulunduğu iddia edilen gazeteci Fatih Altaylı hakkında, Sivil Toplum Kuruluşları suç duyurusunda bulundu. Altaylı'nın "Ulan alçaklar, ulan şerefsizler, ulan aşağılık herifler" ifadeleri, Türk milletini ve inanç değerlerini alenen aşağılamak ve halkı kin ve düşmanlığa teşvik etmek olarak değerlendiriliyor.

GAZETECİLİK MESLEK İLKELERİNE AYKIRI

Sivil Toplum Kuruluşları, Altaylı'nın Gazze Yürüyüşü'ndeki amacı anlamadığı, halkın duygularını anlamaksızın aşağılayıcı ifadeler kullandığı ve gazetecilik mesleki ilkelerinden uzak bir tavır sergilediği iddiasında bulundu.

VATANDAŞLARDAN BÜYÜK TEPKİ

Meteorolojiden 28 il için alarm gibi uyarı! Aman dikkat! Meteorolojiden 28 il için alarm gibi uyarı! Aman dikkat!

Anadolu Meydanı'na akın eden vatandaşların "Şehitler ölmez vatan bölünmez!", "Kahrolsun İsrail, kahrolsun PKK!", sloganlarına karşılık, Altaylı'nın duyarsız kaldığı ve eylemin amacını anlamadığı belirtiliyor.

STK'LAR ADLİYEDE! SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Ankara Adliyesi önünde bir araya gelen Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, basın açıklaması yaparak Fatih Altaylı hakkında yüzlerce suç duyurusunda bulundu. Zonguldak Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen İl Başkanı Kamuran Aşkar, eğitim ve kamu çalışanlarını temsil ederek, gazeteci Altaylı'nın ifadelerine karşı olduklarını belirtti.

HABER MERKEZİ