Maden Makineleri Kümelenmesi çalışmaları kapsamında geçtiğimiz aylarda Vali Erdoğan Bektaş ve Zonguldak Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir ve beraberindekiler Almanya’da bir dizi ziyaretlerde bulunmuştu. Yapılan ziyaretlerin ardından, Almanya'dan da  Maden Makineleri Üretici Firması Sahibi Eberhard Braun, Satış Müdürü Uwe Hackenberger, Firma Koordinatörü Ali Sarı, Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak ve Avrupa Zonguldaklılar Derneği Zonguldak Temsilcisi Bünyamin Altındağ'dan oluşan heyet, Zonguldak'ta Vali Vekili Turgut Subaşı'yı ziyaret etti.

 

Kentin göbeğinde büyük rezillik! Kentin göbeğinde büyük rezillik!

SUBAŞI: ''HEM TİCARİ HEMDE DOSTLUK İLİŞKİLERİMİZ GELİŞECEK'' Vali Vekili Turgut Subaşı yaptığı konuşmada, "Sizleri Zonguldak'ta görmekten mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Bundan sonra da bu karşılıklı ziyaretler meyvesini verecek ve hem ekonomik ilişkiler hemde dostluk ilişkilerimiz Almanya ile Türkiye arasında devam edecektir.  Sayın Valimiz aslında çok arzu ediyordu ben onun yardımcısıyım. Annesinin cenazesi sebebi ile zorunlu olarak Trabzon'da bulunuyor ve Çarşamba günü Zonguldak'a dönecek ardından heyetimizle görüşme fırsatı bulacak. Sayın Valimizin sizlere çok selamı var. Özellikle bu projenin mimarı Zonguldak adına odur. Hem maden makinelerinin kümelenmesi projesini yönetiyor ,hem de Almanya ile işbirliği çerçevesinde yapacağı çalışmalar çok büyük önem arz ediyor. Onun için biz Sayın Valimiz buradaymış gibi programı devam ettireceğiz'' dedi.

 

EBERHARD BRAUN: ''BAŞKAN ERDOĞAN'IN YATIRIMI DESTEKLEMESİ BİZLERİN ÖNÜNÜ AÇIYOR, ZONGULDAK'TA YATIRIM DÜŞÜNÜYORUZ'' Maden Makineleri Üretici Firması Sahibi Eberhard Braun'da tercüman aracılığı ile yaptığı açıklamada şunları söyledi : "Zonguldak'ta olmaktan mutluyuz. Öncelikle Sayın Valimize başsağlığı diliyoruz. Gerçekten çok üzgünüz ama sizlerle birlikte de programa devam edebiliriz, hiçbir sorun yok. Öncelikle Almanya'dan sizlere çok selamlar getirdik. Almanya'da  yeraltı ocaklarımızın hepsi kapandı ama biz hala maden makineleri üretmeye devam ediyoruz. Birçok ülke ile yakın diyalog halindeyiz. Ayrıca bu organizasyonu olan katkılarından dolayı Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak'a da teşekkür ediyoruz. Almanya'daki Türkler ile ilişkileri gerçekten çok iyi. Almanya'da daha önce görüştüğümüz üzere burada ki kömür ocaklarının hem modernizasyonu hem de üretimin arttırılması ile ilgili çalışmalar ve görüşmeler yaparak burayı nasıl daha fazla geliştirebiliriz bunlarla ilgili inşallah güzel çalışmalar yaparız.Biz uzun dönem bir birliktelik için buradayız. Burada sadece makineleri ekipman satışı için değil, uzun dönem bir ilişki için, bir ortaklık için buradayız.Bu görüşmenin sonunda burada bir yatırım oluşabilir. Şunu görüyoruz sadece sizler yerel siyaset olarak değil, genel siyaset olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın da bunu desteklediğini görüyoruz ve bu da bizi etkiliyor açıkçası. Buda projenin önününde gerçekten çok açık olduğunu gösteriyor."dedi.