Motorin, benzin, otogaz fiyatları değişti! Biri indi, ikisi bindi! Motorin, benzin, otogaz fiyatları değişti! Biri indi, ikisi bindi!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından yapılan yönetmelik değişikliği, Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) beklenen "kısmi nakit çekme" uygulamasının başlangıcını erteledi. 

Erteleme Kararı Resmi Gazete'de Yayımlandı

SEDDK'nın hazırladığı yönetmelik değişikliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, BES'ten nakit ihtiyaçlarına çözüm sunması amaçlanan "kısmi nakit çekme" uygulaması, 26 Mart yerine 1 Temmuz'da başlayacak.

Kısmi Ödeme Talepleri Başvuru Sonrasında Gerçekleşecek

Yönetmelik değişikliğine göre, katılımcılar kısmi ödeme taleplerini başvuru sonrasında gerçekleştirebilecekler. Devlet katkısının oranı ise talep durumuna göre değişecek.

Ödeme Koşulları ve Süreleri

En az 5 yıl boyunca BES'ten kısmi ödeme hakkını kullanmamış katılımcılar, belirli koşullarda birikimlerinin yüzde 50'sine kadar olan tutarı evlilik, konut alımı, eğitim ve doğal afetler gibi durumlarda kısmen çekebilecekler. Eğitim ve doğal afet durumlarında devlet katkısı sağlanacak ve sözleşme sonlandırma süreleri belirlenecek.

Öğrencilerin Kısmi Ödeme İmkanı

Öğrenciler, eğitim masraflarında kullanmak üzere kendi hesaplarından 4 yıl boyunca kısmi ödeme alabilecekler. Kısmi ödemeler gelir sigortası ürünü olarak aylık veya yıllık ödemeli olarak gerçekleştirilecek.

BES'teki Güncel Durum

Son verilere göre, BES'in toplam fon büyüklüğü 812.3 milyar liraya ulaştı. Sistemdeki devlet katkısı 94 milyar 556 milyon lira olarak kaydedilirken, toplam katılımcı sayısı da 16 milyona yaklaştı.

HABER MERKEZİ

Gündem Haberleri