Türkiye'de illerin gelişmiş ilçeleri belirleniyor... Sizce Zonguldak'ın en gelişmiş ilçesi neresi? Türkiye'de illerin gelişmiş ilçeleri belirleniyor... Sizce Zonguldak'ın en gelişmiş ilçesi neresi?

 1 Ekim Pazar Günü Zonguldak Site Kapalı Spor Salonunda yapılacak olan CHP Zonguldak İl Başkanlığı Kongresi öncesi aday sayısı üçe düşürülmüştü. 

İPLER MERKEZ İLÇESİNİN ELİNDE

Zonguldak CHP Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu iki aday arasında kalmıştı. "Hakkı Güney ve Halil Fırat" arasında kalan Zaimoğlu Cuma gününe kadar iki isimi birleştirmek için çaba göstereceğini söylemişti. 

İki adayı tek adaya indiremezse Zaimoğlu'nun ne yapacağı merak ediliyor. Edindiğimiz bilgilere göre başkan Zaimoğlu'nun ikna çabaları sonuç vermemesi durumunda Zaimoğlu Merkez İlçe Delegeleri'ne kendi kararını açıklayacak. 

KİM KİMİ DESTEKLİYOR?

Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul, CHP eski milletvekilleri Harun Akın ve Şerafettin Turpçu'nun Devrim Dural'ı desteklediği öğrenildi. 

Kozlu Chp ilçe örgütünde toplanan 8 ilçe başkanı kendi görüşlerini açıkladı. Ereğli Chp ilçe başkanı aday olarak Devrim Dural'ın arkasında olduklarını söyledi. Alaplı CHP ilçe başkanı Halil Furatı, Gökçebey ilçe başkanı Hakkı Güney'i destekleyeceklerini belirtti. Çaycuma, Kozlu, Kilimli, ve Devrek ilçe başkanları aday ismi vermedi. 

CHP İl Başkanlığı'nda etkili olabilecek Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'nın Cuma yahut Cumartesi günü kime destek vereceğini netleştireceği öğrenildi.